Betekenis van huiduitslag

huidkliniek zoetermeer
Avatar foto
Waldo Taekema
14 december 2021

Huiduitslag heeft diverse vormen en kan verschillende dingen betekenen. Onder huiduitslag verstaan we de afwijkingen van de huid zoals: bultjes, rode vlekken, schilfers en blaasjes met vocht. Soms is de huid droog en jeukt het heel erg. Huiduitslag kan verschillende betekenissen hebben. Het is dus handig om te weten waar je mee te maken hebt. 

Oorzaken huiduitslag 

Er zijn veel verschillende oorzaken van waaruit huiduitslag kan ontstaan. Zo kan het bijvoorbeeld ontstaan door medicatie, een allergie, warmte of stress. Als er jeuk bij komt kijken, kan iemand door te krabben ook nog eens de uitslag verergeren.  

Een allergie lijkt soms ineens ontstaan, geeft ook huidkliniek Zoetermeer aan. Zo zijn er mensen met ineens een koemelkallergie die dan bijvoorbeeld allerlei rode vlekken rondom de borstkas en hals hebben. Vaak bouwt een allergie zich echter op. Dat betekent dat je een bepaalde hoeveelheid van een bepaalde stof kunt verdragen, totdat er een max is bereikt in jouw leven. Vanaf dat moment ben je allergisch en mogelijk blijf je daar ook allergisch voor, voor de rest van jouw leven. 

Eczeem 

Er zijn huidziekten met een vergelijkbare huiduitslag. Daar is een verzamelnaam voor: eczeem. Eczeem kan op verschillende plekken voorkomen. Zo is er zelfs een soort eczeem op de hoofdhuid mogelijk. Dit kan ontstaan door verschillende redenen. De huid is daar dan droog. Het ziet er ook niet mooi uit. Er is meer verhoorning van de huid dan er normaal is. Nog een nadeel is, dat het enorm jeukt. 

Lees ook  Betekenis van tandsteen

Wat is huiduitslag? 

Huiduitslag is eigenlijk een overmatige reactie van de huid dat een externe oorzaak heeft. Met een externe oorzaak wordt bijvoorbeeld een virus bedoelt. Het kan ook door een bacterie zijn veroorzaakt. 

Er zijn een heleboel symptomen van huiduitslag, geven ook de experts van Huidkliniek Zoetermeer aan. Zo kun je rode vlekken krijgen, maar ook schilferingen, een extreem vette huid, een hele droge huid , witte bultjes op de huid, voetschimmel en opgezwollen kliertjes onder de huid. 

Dermatoloog bij Huidkliniek Zoetermeer 

Vaak gaan mensen eerst naar een arts voordat ze met huiduitslag worden doorverwezen naar een dermatoloog. Een dermatoloog is een arts die zich bezighoudt met de huid, het haar en de nagels. Een dermatoloog wordt ook wel een huidarts genoemd. Wil je zeker weten wat jouw huiduitslag betekent? Dan is het beste om daarvoor naar een expert te gaan, aldus huidkliniek Zoetermeer. 

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)