Betekenis van XoXo

Betekenis van XoXo
Avatar foto
Waldo Taekema
14 maart 2022

Wat is de betekenis van XoXo? Je kunt er niet om heen als je een berichtje schrijf, afkortingen. Iedereen met wie je wel eens berichtjes verwisseld gebruikt ze wel eens. Het kunnen officiële Nederlandse afkortingen zijn, maar ook eigen verzonnen woorden. Vooral voor ouders is het niet meer bij te benen wat sommige afkortingen nou eigenlijk betekenen. Als ze (klein) kinderen hebben dan kunnen ze vaak om uitleg vragen, maar per jaar komen er ook weer afkortingen bij. Worden deze afkortingen spontaan verzonnen of ziet hier een uitleg achter?  

Schrijftaal

XoXo wordt vaak in de schrijftaal benut. Het meest voorkomende gebruik van deze afkorting is in WhatsApp. Het wordt gebruikt als een uiting van gelegenheid. Als je dus iemand leuk vindt om affectie wilt tonen dan kan je jouw berichten afsluiten met XoXo. Niet iedereen zal deze afkorting begrijpen aangezien het vooral onder jongeren wordt gebruikt. Ook zijn en verschillende variaties voor deze afkorting. Een afkorting hiervan is XO. Afkortingen worden vaak gebruikt omdat het makkelijker is of minder heftig over komt dan het volledig te zeggen en te typen.

Wat betekent XoXo

Xoxo betekent ‘kisses and hugs’. Ik hoor je nu denken, hoe kan een losse X en O dat nou betekenen? Het komt erop neer dat een O staat voor de ‘hugs’. Met gekruiste armen kan je namelijk geen knuffel geven. Een O is symboliseert als het waren iemand die zijn armen over een ander heen slaat en dan een ‘big hug’ geeft. Over de oorsprong van X zijn diverse geruchten die de ronde doen. De letter X wordt namelijk al eeuwen lang gebruikt als een afkorting voor ‘kisses’. De verklaring die wordt aangenomen is dat vroeger het duur was om een telegram te versturen. Bepaalde woorden werden vaak van klinkers ontdaan op zo zoveel mogelijk geld te besparen. Het Amerikaanse ‘kiss’ werd ‘’KS’ en uiteindelijk dus ‘X’. De betekenis van XoXo betekent dus ‘kisses and hugs’.

Lees ook  De spirituele betekenis van groen

Nu je de betekenis van XoXo weet, ken je dan ook de betekenis van een auto leasen?

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)