Betekenis van grappling

Betekenis van grappling
Avatar foto
Waldo Taekema
15 maart 2022

Wat is de betekenis van grappling? Grappling is een soort vechtsport die zich focust op het grondgevecht. De focus van grappling is niet dat je de tegenstander stoot of schopt. Het doel van grappling is het verdedigen van klappen door je tegenstander te overmeesteren met verschillende blok technieken.
Grappling kan ook refereren naar bepaalde technieken in vechtsporten. Deze technieken refereren bij judo dan ook bijvoorbeeld naar zelf verdediging en hoe je iemand zonder geweld kunt overmeesteren. Dit artikel gaat over grappling als een sport zelf.
De sport heeft veel weg van judo en worstelen, maar is toch iets anders. Het spel eindigt wanneer je de tegenstander tegen de grond houdt, deze onder controle hebt en deze opgeeft. Lees verder om meer over grappling te leren.

Geschiedenis

Wist je dat grappling het meest lijkt op het worstelen dat de oude Grieken deden tijdens de Olympische Spelen? Het werd in 708 B.C. toegevoegd en was zelfs populairder dan de voetraces, die in die tijd overal waren. In het midden van de 20e eeuw was grappling niet zo populair, de meeste mensen kozen liever toch voor worstelen of een andere vechtsport. In de jaren negentig werd de sport weer razend populair in Amerika, en verspreidde zich zo ook tot Europa. Momenteel is grappling misschien niet zo populair in Nederland, maar toch zijn er veel mensen die deze sport graag beoefenen.

Technieken

Bij grappling is het doel dat je de tegenstander met zijn schouder of rug de grond aan laat raken. Hier zijn verscheidende technieken voor. De technieken die bij grappling gebruikt worden komen vanuit Sambo, Judo, Ju Jitsu, BJJ en bijvoorbeeld Luta Livre. Het spel speelt zich het meeste af op de grond. Het doel is namelijk ook om je tegenstander zo snel mogelijk tegen de grond te werken zonder echte klappen uit te delen. Wat erg opvallend is aan de sport is dat in tegenstelling tot worstelen of judo er vaak veel minder mensen zijn die verwondingen aan deze sport overhouden. Dit komt omdat het uitdelen van klappen zwaar verboden is. Je moet juist je lichaamsgewicht gebruiken om je tegenstander zo soepel mogelijk op zijn rug te werpen.

Lees ook  De betekenis van de kleur indigo

Nederland

In Nederland wordt de sport steeds populairder. Zo is grappling in Arnhem steeds populairder. Grappling in Arnhem kan dan ook makkelijk, aangezien er een grote school voor open is die veel verschillende lessen aanbiedt. Als je dus ooit grappling wilt proberen in Nederland, zou een reisje naar Arnhem een goede keuze zijn.

Nu weet jij precies de betekenis van grappling. Wil je nog meer leren? Wat dacht je dan van de betekenis van een KPI Dashboard?

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)