Betekenis van engelen getallen

engelen getallen
Avatar foto
Waldo Taekema
9 juni 2023

Wat zijn engelen getallen?

Kom jij steeds weer hetzelfde getal tegen, overal waar je komt? Dan kan het maar net zo zijn dat de engelen je een boodschap willen sturen. Maar wat houdt die boodschap precies in? In deze blog bespreken wij alles over de engelen getallen en wat ze betekenen.

Wat is mijn engel nummer?

Het berekenen van je persoonlijke engel getal omvat het gebruik van numerologie om de speciale betekenis van getallen in je leven te bepalen. We gebruiken hiervoor jouw meest persoonlijke gegevens, namelijk je geboortedatum of je naam!

Met je geboortedatum jouw engel getal uitrekenen

Noteer je volledige geboortedatum in het formaat DD/MM/JJJJ.

Tel elk cijfer van je geboortedatum apart op. Bijvoorbeeld, als je geboren bent op 7 oktober 2001, tel je 0 + 7 + 1 + 0 + 2 + 0 + 0 + 1 bij elkaar op.

Blijf de cijfers optellen tot er een één getal of meestergetal overblijft.
0 + 7 + 1 + 0 + 2 + 0 + 0 + 1 = 11.

Met je naam jouw engel getal uitrekenen

123456789
abcdefghi
jklmnopqr
stuvwxyz 

Daarnaast kan je ook je engel getal uitrekenen met je naam. Schrijf je hele naam voluit op. Ga iedere letter langs en schrijf het corresponderende getal op vanuit het tabel hierboven. Pietje wordt zo dus 7 9 5 2 1 5. Tel je dit bij elkaar op, dan krijg je 7 + 9 + 5 + 2 + 1 + 5 = 29.

9 + 2 = 11. Je engel nummer is dus 11!  

Het berekenen van je persoonlijke engel getal kan waardevol zijn voor het verkrijgen van inzicht in de unieke energie die jouw leven beïnvloedt. Het biedt een middel voor zelfreflectie, persoonlijke groei en het nemen van beslissingen die in lijn zijn met jouw levensdoelen.

De basis engelen getallen

De basis engelennummers kun je zien als een stappenplan met een begin en een eind. Hieronder laten wij het je zien:

 • 0: De nul is het beginpunt van je spirituele begeleiding. Stel je open voor de boodschappen die gaan komen.
 • 1: Wij als mensen zijn één geheel, verbonden door onze fantasie en gedachten. Waar denk jij aan in je mooiste dromen?
 • 2: Je realiseert het je nog niet, maar jouw mooiste dromen en wensen zouden nog maar eens zo uit kunnen komen in de toekomst.
 • 3: Je spirituele guides hebben je wensen gehoord en staan achter je. Sta ze toe om je te helpen.
 • 4: Okay, nu is het tijd om hard te werken om je dromen waar te maken! Weet, dat als je hulp nodig hebt, je engelen er voor je zijn.
 • 5: Halfway there! Je staat nu officieel op het punt van transformatie en verandering. Je gaat de goede kant op!
 • 6: Het nummer 6 staat voor aardse zaken en materialisme. Nu je halverwege bent is het belangrijk om te onthouden wat je goals zijn. Laat je niet afleiden!
 • 7: 7 is niet voor niets het favoriete getal van veel mensen. Het is een teken van de engelen, dat je op de juiste weg zit.
 • 8: Wat je dromen ook precies zijn, er komt een financiële overvloed jouw kant op!
 • 9: Jouw passie, dromen of talent heb je niets voor niets. Ze zijn jouw sleutel tot je goals. Blijf er aan werken en vertrouw in jezelf.
 • 10: Jouw intuïtie is scherp! Vertrouw erop.
engelen getallen

Meestergetallen

Wanneer dubbele engelen getallen in het spel komen, zijn ze extra sterk. 11 is dus bijvoorbeeld een krachtigere variant van 1. Getallen met drie nummers zijn weer sterker dan die van 2, etc. De boodschap wordt steeds duidelijker en specifieker. Hoe je de meestergetallen van de engelen interpreteert is afhankelijk aan jouw situatie, maar hieronder geven we je een algemeen beeld.

00: Niet alleen moet je je open blijven stellen, de engelen vertellen je ook dat je niet meer aan je intuïtie mag twijfelen.

11-111

11: Je mooiste dromen zijn nog steeds de vering van jouw acties, maar kijk uit dat je niet teveel in de droom gaat leven. Het is een beeld van jouw toekomst, niet van je huidige situatie.

111: Je weet wat je wilt, hoe je er wilt komen en wat je daarvoor wilt doen. Je bent volledig bewust van wie jij bent en wie jij wilt zijn. Kijk wel uit dat de blijvende negatieve gedachten niet teveel gaat analyseren. Vertrouw in je zelfkennis.

22-222

22: Jouw positieve gedachten geven jou de kracht om de negatieve gedachtes uit je hoofd te verdrijven. Jij bent je eigen grootste saboteur. Laat hem niet winnen!

222: Blijf positief. Alles komt helemaal goed voor jou.

Bekijk hier de uitgebreide betekenis van 222

33-333

33:  Vraag hulp en het zal zo snel mogelijk verschijnen. Je bent zeker niet alleen.

333: De engelen hebben jou nu echt onder hun vleugels genomen. Ze zijn jouw mentoren en geven veel om je. Je bent beschermt en alles is mogelijk.

Lees hier alles over het engelen nummer 333.

44-444

44: Je wordt omringd door meer en meer engelen. Je mag ze vragen om jouw dierbaren ook te helpen en beschermen.

444: Jouw spirituele verbinding met het engelenrijk is enorm sterk. De engelen houden ervan om bij jou in de buurt te zijn en vormen een sterk schild om je heen. Je hoeft niks te vrezen, er wordt voor jou gezorgd.

Lees hier alles over het engelen nummer 444.

engelen getallen

55-555

55: Jouw leven wordt beter en beter. Op de korte termijn zal er weer van alles goeds jouw kant op komen. Over 55 als engelengetal hebben wij een uitgebreide blog geschreven

Lees ook  De betekenis van 2121

555: Geniet van de grote veranderingen in jouw leven wat jij 100% hebt verdient.

Lees hier alles over het engelen nummer 555.

66-666

66: Het leven is geweldig, maar niet door het materiële. Blijf het leven waarderen voor wat het is. Niet door de spullen die je hebt, maar voor de ervaring van het mens zijnde.

666: Deel je angsten met het universum en breng alles weer in balans. Niemand is perfect en hoe goed het ook gaat nu, je mag nog steeds je angsten hebben.

Lees hier alles over het engelen nummer 666.

77-777

77: Jouw fysieke en mentale wezen is exact waar het moet zijn. Ga zo door.

777: Zet de wijsheid die je gegeven is om in goede daden. Geef terug aan de wereld.

88-888

88: Het gaat enorm goed met jou. Je bent in een positie waar jij de voorspoed kan delen met de mensen om je heen.

888: Het universum werkt in mysterieuze wijze. En jij begrijpt jouw rol. Dit zorgt ervoor dat dat ieder aspect in jouw leven een stijgende lijn volgt. Geniet!

99-999

99: Het is nu jouw beurt! Probeer de engel te zijn voor andere, die het universum was voor jou.

999: De engelen hebben jou goed getraind en voor jou gezorgd. Je bent nu deel van hen. Doe je best.

Meer lezen over de betekenis van 0909? Klik hier.

engelen getallen en tarot kaarten

Engelen getallen met 3 nummers

Kernboodschap: Engelengetallen met 3 nummers bevatten over het algemeen een kernboodschap die meer algemeen van aard kan zijn. Ze kunnen wijzen op bredere thema's en lessen in je leven.

Basiselementen: Met 3 nummers kun je de basiselementen van de betekenis begrijpen. Elk cijfer draagt zijn eigen betekenis, en de combinatie van de cijfers vormt een samenhangende boodschap.

Algemene begeleiding: Engelengetallen met 3 nummers dienen vaak als een algemene begeleiding en aanmoediging van de engelen. Ze kunnen je eraan herinneren om op je intuïtie te vertrouwen, positief te blijven en door te zetten.

Engelen getallen met 4 nummers

Diepere betekenis: Engelengetallen met 4 nummers hebben over het algemeen een diepere en complexere betekenis. Het toevoegen van een extra cijfer kan meer nuances en specifieke boodschappen bevatten. Voorbeelden hiervan zijn getallen met een 3 dubbele herhaling zoals 9999, 8888 ,7777 enzovoorts. Maar ook engelengetallen uit verschillende cijfers bestaan.

Verfijning en detail: Het vierde cijfer in het engelengetal kan een specifieke betekenis toevoegen aan de boodschap. Het kan de focus verfijnen of details geven over een specifiek aspect van je leven.

Sterkere energie: Engelengetallen met 4 nummers hebben vaak een krachtigere energie en kunnen wijzen op een sterke aanwezigheid en begeleiding van de engelen.

Engelen getallen op een klok

Een van de meest duidelijke engelen getallen, zijn die wat verschijnen op de klok. Misschien mis je de eerste paar, maar soms denk je dan toch echt; wow. Dat is de derde keer in een week dat ik op de klok kijk en het is precies 11:11. Wat betekent dit? Hieronder staat een lijst met engelengetallen met 4 nummers, die vaak terugkomen op de klok.

10:10 – Denk misschien nog eens goed na over de complete situatie voordat je een keuze maakt.

11:11 – Focus zal jouw gedachten omzetten tot manifestatie. En dat is exact wat jij nodig hebt.
(Klik hier voor onze blog over de engelen getallen 1111).

12:12 – Heb geduld. Blijf positieve gedachtes uitstralen en de engelen zullen je helpen.

13:13 – Verwacht niet dat alles zomaar uit zal komen. Je moet er wel zelf wat voor doen. Weet hierbij wel dat hulp altijd in de buurt is.

14:14 – Zorg dat je contact houdt met de engelen. Mediteer, zorg aan zelfbewustzijn of zoek andere communicatiemogelijkheden met het universum. (lees hier onze blog over de engelen getallen 1414)

15:15 – De positieve transformatie zal ieder moment beginnen.

engelen getallen berekenen

Later op de dag

16:16 – Blijf sterk wanneer het komt op materiële zaken. Ben dankbaar voor wat je hebt en waar het vandaan komt.

17:17 – Het is tijd om te relaxen en te genieten van waar je hard voor hebt gewerkt.
(Klik hier voor onze blog over de engelen getallen 1717).

18:18 – Jij verdient al het goede in je leven. Voel je niet schuldig voor alles wat je hebt, maar deel wat je kan met andere.

19:19 – Je creatieve geest werkt op volle toeren. Zorg dat hij niet oververhit en je verslaafd raakt aan dingen die je (nog) niet bezit.

20:20 – Waar en in wie je ook in geloofd, geloof ook in jezelf. Ben dankbaar voor de positieve transformaties die zijn geweest en die wat gaan komen. (Klik hier voor onze blog over de engelen getallen 2020)

21:21 – Blijf positief! De engelen waarschuwen je dat je het wellicht nodig zal gaan hebben.

22:22 – Geloof dat alles goed zal komen. Misschien weet je nog niet dat er een tegenslag aan zit te komen, maar geen zorgen. Het komt allemaal goed.
(Klik hier voor onze blog over de engelen getallen 2222).

23:23 – Blijf om hulp vragen en vertrouw in de antwoorden die je krijgt.

00:00 – Blijf de gegeven boodschappen opvolgen en aan jezelf werken.
(Klik hier voor onze blog over de engelen getallen 0000).

Neem contact op

Naam(Vereist)

Neem contact op

Naam(Vereist)