De betekenis van bedrijfsschoonmaak

bedrijfsschoonmaak
Avatar foto
Waldo Taekema
23 januari 2023

Je hebt normaal binnenshuis poetsen, zoals we hier in de betekenis van poetsen beschrijven, en je hebt schoonmaken op bedrijfsniveau. Dit zijn twee wild verschillende dingen. Ben jij benieuwd naar wat er zoal bij komt kijken wanneer men een kantoorpand of bedrijfspand moet gaan schoonmaken? Dan ben je hier op de juiste plek! Lees vooral even verder zodat jij er achter komt wat de betekenis is van bedrijfsschoonmaak!

Verschillend per sector

In verschillende sectoren wordt een verschillende aanpak gevraagd. Dit kan zijn vanwege veiligheidsvoorschriften of simpelweg sectorpreferenties. Zo is het in de zorg bijvoorbeeld zeer belangrijk om de focus te leggen op ontsmettende werkzaamheden bij het schoonmaken. De reden hier voor is dat een zorgomgeving van nature meer bacteriële bronnen zal bevatten. Daar tegenover heb je de industriële sector staan. Hoewel dit een ongelooflijk brede sector is, zullen er specifieke vergunningen en certificaten nodig zijn om bij bijvoorbeeld een chemisch bedrijf schoon te mogen maken. Ook is veiligheid belangrijk in industriehallen, ongetrainde schoonmakers kunnen zich zeer makkelijk bezeren hier. Een voorbeeld van waar dat niet gebeurd is bij Blankers Schoon, hier zijn de medewerkers namelijk VCA** gecertificeerd. Blankers Schoon is niet alleen actief in de zorgtsector of bedijfspanden, maar kan ook ingeschakeld worden voor gevelonderhoud rondom en in Eindhoven.

Wat maakt een b2b bedrijf zoal schoon?

Veelal zal je zien dat de af te nemen diensten vergelijkbaar zijn tussen verschillende schoonmaakbedrijven. Hierin kan je uitgaan van diensten als dagelijkse schoonmaak, glas & gevelreiniging, specialistische reiniging en algehele facilitaire diensten. Hier komt natuurlijk meer bij kijken dan zo op het eerste oogt blijkt. Elke dienst heeft natuurlijk een X aantal onderliggende diensten dat apart kan worden opgenomen, zo is er altijd een op maat gemaakt aanbod mogelijk. Van ongediertebestrijding tot industriële reiniging, schoonmaakbedrijven helpen je uit de brand waar nodig.

Lees ook  De spirituele betekenis van 7777

De toekomst van bedrijfsschoonmaak

Robotisering vinden we terug in bijna elke sector, het is immers de toekomst, en de schoonmaaksector is geen uitzondering. Zo zijn er vandaag de dag schoonmaakrobots in dienst bij schoonmaakbedrijven die basale werkzaamheden kunnen uitvoeren om de werkdruk te verlagen en het gehele proces efficiënter te maken. Dit moet men ook niet zien als een vervanger van personeel, maar meer als een ondersteuner bij werkzaamheden. Gespecialiseerde werkzaamheden zullen alsnog door getrainde professionals uitgevoerd worden, maar de robot kan tegelijkertijd een andere ruimte stofzuigen of in het sop zetten!

Vond je deze blog leuk om te lezen? Lees dan ook betekenis van tapijt

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)