Betekenis van tapijt

betekenis van tapijt
Avatar foto
Waldo Taekema
23 mei 2023

Een vloer van tapijt voelt zacht en comfortabel aan. Je kunt dankzij tapijt de hele dag zonder schoenen lopen dankzij deze vloer. Daarnaast is tapijt ook fijn als je kinderen hebt, want dan kunnen ze op een zachte ondergrond spelen. Maar wat is de betekenis van tapijt en waarom zou je voor tapijt kiezen en niet voor een mooie houten vloer? Ben je benieuwd naar meer informatie over tapijt? Lees dan deze blog verder.

Wat betekent tapijt?

Tapijt is een vloerbedekking dat gemaakt is van textiel. De bovenlaag van tapijt bestaat uit poolvezels die zijn vastgehecht aan de onderkant. De materialen van poolvezels kunnen wol, kunstgaren, katoen of sisal zijn. Het woord tapijt is afkomstig van een Perzisch woord namelijk ‘tafta’. Dit betekent geweven. Het woord ‘taxta’ in het Proto-Indisch is in verwant met textiel, omdat ‘tax’ weven, werken betekent.

Waarom kiezen voor tapijt?

Tapijt heeft als vloer velen voordelen. Hieronder zijn de voordelen van tapijt omschreven:

  • Warmte en comfort: tapijt voelt warm en zacht aan onder de voeten, zodat je de hele dag zonder schoenen kunt rondlopen. Daarnaast geeft tapijt een gevoel van comfort en gezelligheid.
  • Geluidsdemping: tapijt werkt isolerend en zorgt ervoor dat geluid wordt gedempt. Tapijt is vooral aan te raden in een appartement, zo heb je geen last van klagende buren over geluid.
  • Veiligheid: de kans is klein dat je valt op tapijt, omdat je niet kunt uitgeleiden. Mocht je wel vallen, dan heb je tenminste een zachte ondergrond.
  • Passend in elke kamer: tapijt kan in elke kamer worden gebruikt, want je kunt ze kopen op verschillende materialen, kleuren en constructies. Interesse gekregen? Neem dan een kijkje op deze website voor de mooiste tapijtvloeren.
Lees ook  Betekenis van een woonboerderij

Naast de voordelen van tapijt is er ook een nadeel. Tapijt vereist meer onderhoud dan andere soorten vloerbedekking. Zo kunnen er vlekken in je tapijt komen waar je meer moeite voor moet doen om ze schoon te maken. Maar tapijt heeft meer voordelen dan de nadelen. Je kunt er ook goed op letten dat je geen vlekken veroorzaakt op je tapijt!

Verschillende soorten vloerbedekking

Vloerbedekking is een verzamelnaam van alle vloeren die je kunt gebruiken om je kale vloer te bekleden. Tapijt valt onder vloerbedekking, net zoals parketvloeren, PVC vloeren en tegelvloeren. Een vloer kiezen voor in je huis hangt af van verschillende factoren. Wil je liever een vloer die geluidsdemping heeft of wil je een vloer die goed schoon te maken is? Een vloer moet passen bij jouw levensstijl en daarnaast wil je het ook mooi laten passen in je interieur. Kies daarom niet gehaast een vloer, maar bekijk verschillende opties om zo tot een goede keuze te komen.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook betekenis van vloerbedekking of betekenis van planologie

Neem contact op

Naam(Vereist)

Neem contact op

Naam(Vereist)