Betekenis van douglas

Avatar foto
Waldo Taekema
13 maart 2022

Wanneer je niet bekend bent met houtsoorten dan zegt douglas hout je waarschijnlijk niks. Douglas hout is dus een houtsoort, een van de velen die er bestaan. Zo heb je bijvoorbeeld ook nog eikenhout, berkenhout, beukenhout en esdoornhout. Je hebt twee zogenaamde houtsoorten, namelijk het hardhout en het naaldhout. Douglas hout behoort onder de laatste categorie. Dit soort hout is iets minder duurzaam als het hardhout, waar bijvoorbeeld het eikenhout weer onder valt. Het voordeel van douglas hout is wel dat het handmatig veel makkelijker te bewerken is, mocht je dat willen. Het naaldhout heeft een lange levensduur en zeker wanneer je het hout laat impregneren is dit hout ook interessant voor buiten het huis. Buiten het huis zou je dit douglas hout bijvoorbeeld heel goed kunnen gebruiken voor tuinmeubelen of voor een tuinhuisje. Wat ook kan is een veranda op maat laten maken van het douglas hout. Dat kan trouwens niet alleen van douglas hout, maar ook van eikenhout. Ben je benieuwd naar een veranda op maat? Lees dan verder.

Douglas veranda

Om een veranda op maat te maken is naast het materiaal polycarbonaat, de houtsoort douglas zeer geschikt. Het hout kenmerkt zoch door de stevigheid. Bovendien heeft het hout een lichtroze gloed, waardoor het uit duizenden te herkennen is. Douglas hout zorgt ervoor dat je veranda op maat een unieke uitstraling heeft en ook gaat deze veranda op maat erg lang mee. Het is belangrijk om het douglas hout van je veranda op maat iedere vijf jaar te laten behandelen, dan heb je er het langste plezier van. Dit hoeft niet met beitsen, maar kan ook op andere manieren. Ben je bang voor houtrot? Geen zorgen, douglas hout kan namelijk niet gaan rotten. Dit is dus een goede keuze als het aankomt op je houtkeuze voor je veranda op maat.

Lees ook  De betekenis van erker

Ook benieuwd naar de betekenis van teakhout? Lees het hier!

Eiken veranda

Ook eikenhout is heel geschikt. Dit hout kenmerkt zich door de natuurlijke uitstraling en het authentieke karakter. Wat extra fijn is, is dat dit hout niet gaat splinteren, in ieder geval is de kans erg minimaal. Het eikenhout is ook nog eens zeer sterk en hard en gaat daardoor lang mee, ook buiten. Als je de veranda op maat van eikenhout mooi wilt houden wordt hier wel aangeraden om te beitsen, het liefst met een transparante. Er zitten in de beits namelijk pigmenten die het hout beschermen tegen de UV straling. Hierdoor zal het veel minder snel verkleuren en gaat de veranda op maat dus een stuk langer mee.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)