Betekenis van geschorste auto

Auto
Avatar foto
Waldo Taekema
19 oktober 2022

Stel voor je auto valt stil aan de A58 en je komt er achter dat je motorblok naar de Filistijnen is gegaan. Je belt voor een autotransport in Roosendaal om je auto te laten wegslepen maar hebt eigenlijk niet de tijd of het geld om nu je auto te laten maken. Dan kan je er ook voor kiezen om je auto te laten schorsen. Hoe dit werkt en wat dit inhoud laten we je zien in deze betekenis van blog.

Wat is een geschorste auto?

Wanneer een auto geschorst is mag deze niet op de openbare weg staan of rijden gedurende één, twee of drie jaar. Hierdoor betaal je geen motorrijtuigenbelasting of wegenbelasting. Daarnaast hoef je de APK keuring niet uit te laten voeren én is het geen verplichting dat je auto verzekerd is. Waar zet je een geschorste auto? Een geschorste auto zet je op privé terrein, wat idealiter je eigen terrein is. Deze schorsing kan je aanvragen bij de RDW, de RDW kan deze schorsing ook voor je verlengen als je dat wilt. Dit kan zowel bij het RDW loket als online. Een auto schorsen werkt net iets anders voor een lease auto. Wil je meer weten over lease auto’s in het algemeen? Bekijk dan onze blog over de betekenis van auto lease!

Wat kost een auto schorsen?

 Het kost geld om je auto te schorsen. Je bespaart natuurlijk bergen met geld doordat alle belastingen en verzekeringen niet meer betaald hoeven te worden. De precieze kosten per soort schorsing verschillen. Zo is er een verschil tussen een normaal- en een laag tarief. Auto’s die jonger dan 15 jaar zijn betalen het normale tarief, terwijl auto’s die 15 jaar of ouder zijn het lage tarief betalen. Een normaal tarief gaat als volgt: 1 jaar kost € 75,65, 2 jaar kost € 100,60 en 3 jaar kost € 125,55. Een laag tarief gaat als volgt: 1 jaar kost € 24,95, 2 jaar kost € 49,90 en 3 jaar kost € 74,85. Dit zijn geen jaarlijkse prijzen, deze prijzen dienen in één keer betaalt te worden. Wil je de schorsing van je auto opheffen? Dit kost helemaal niks. Je zal wel weer wegenbelasting moeten betalen, een APK keuring regelen en je auto moeten verzekeren. Daarnaast moet opgemerkt worden dat je geen geld terug krijgt wanneer je je auto vroegtijdig weer aanmeld.

Lees ook  Betekenis van non-ferro

Meerdere auto’s schorsen

Het is mogelijk om meerdere auto’s tegelijkertijd te schoren, een handige regeling voor bijvoorbeeld autoverzamelaars die geen onnodige kosten willen maken. Deze regeling is voordeliger dan als dit per auto zou worden gedaan. Deze kosten vindt je terug op de website van de RDW. Als je auto’s interessant vindt dan is onze betekenis van brake cecking en de betekenis van defensief rijden, ook iets voor jou!

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)