Betekenis van brake checking

rijschool leiden
Avatar foto
Waldo Taekema
14 maart 2022

Brake checking is een Engels woord dat in het Nederlands vertaald als ‘remtest.’ Een remtest is een fenomeen dat je soms tegen kan komen op de snelweg. Dit kan voor veel gevaarlijke situaties opleveren. Lees verder als je de precieze betekenis van een remtest wilt weten en hoe jij moet handelen wanneer je hiermee te maken krijgt.

Betekenis

Een remtest verwijst naar wanneer de persoon voor je in de auto plotseling even op de rem trapt. Waarom mensen dit doen heeft meerdere redenen. Ten eerste kan het zijn dat de persoon voor je wil kijken of je eigenlijk wel echt oplet. Op snelwegen is het bijvoorbeeld de bedoeling dat mensen veel afstand houden. Door op de rem te trappen probeert de persoon voor jou je zo snel mogelijk te laten remmen. Dit leidt natuurlijk naar veel gevaarlijke situaties en het is nooit slim voor automobilisten om dit zomaar te doen, je kunt er namelijk eigenlijk alleen maar schade aan overhouden.

De tweede reden is dat mensen juist op deze manier verzekeringsfraude proberen te plegen. Ze zorgen ervoor dat je tegen de achterkant van hun auto op botst, zodat ze later geld van je kunnen krijgen via de verzekering. Ten laatste doen sommige mensen dit helaas nou eenmaal om echt gewoon vervelend te zijn. Je ziet vaak dat gefrustreerde automobilisten dit doen om andere mensen te frustreren.

Wettelijk

In de meeste landen op deze wereld is een remtest zwaar verboden. Wanneer een politieagent dit ziet zal degene die dit doet dus flink in de penarie komen. Toch is het vaak moeilijk om te bewijzen dat er een remtest is uitgevoerd. Wanneer jij nou eenmaal op de achterkant van iemands auto bent geknald is het vaak jouw woord tegen het woord van de andere persoon.

Lees ook  Betekenis van code 95

Voorkomen

Veel rijscholen investeren de laatste tijd veel in het leren van hun studenten hoe je deze situatie kunt voorkomen. Een rijschool in Leiden bijvoorbeeld besteedt hier steeds meer aandacht aan. Volgens de rijschool in Leiden zijn er twee dingen die je kunt doen om een remtest te voorkomen. Ten eerste is het slim om altijd veel afstand te houden van degene die voor je rijdt. Als degene voor je dan plotseling op de rem trapt, heb jij nog meer dan genoeg tijd om van baan te veranderen of zelf te remmen. Ten tweede is het een goed idee om te investeren in een dash-cam. Een dash-cam maakt een video van alles wat er voor jouw auto gebeurt. Zo heb je altijd bewijs dat degene voor jou een remtest heeft toegepast. Mensen die jou proberen op te lichten zijn dan vaak erg snel verdwenen wanneer ze door hebben dat er een video gemaakt is van het ongeluk.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)