Yusu betekenis

yusu betekenis
Avatar foto
Waldo Taekema
19 mei 2023

Straattaal is een Surinaams woord, afgeleid van seryusu. Je raadt het misschien al, maar beide woorden hebben de betekenis serieus. In deze blog gaan we dieper in op de betekenis, oorsprong en populariteit van het woord yusu.

Hoe gebruik je YUSU in een zin?

  • Ben je yusu? Je maakt me gek!
  • Ik ben yusu met je, even normaal doen.

Yusu en humor

In de straatcultuur is humor echt belangrijk, vooral woordspelingen zijn super populair. Yusu en de betekenis van het woord zijn daar geen uitzondering. Grappen en woordspelingen worden vaak gebruikt om een band te vormen tussen jongeren. Binnen die straatcultuur is het echt "cool" als je die taalvaardigheid hebt en met scherpe woorden kunt communiceren, dus humor is echt niet weg te denken uit straattaal.

Populariteit en gebruik

Het begon klein, maar nu gebruiken zoveel jongeren het en het is ook echt een bekende uitspraak geworden in de jeugdcultuur. Je hoort het vaak in informele gesprekken, vooral onder jongeren in de stad. Op social media zie je het ook overal, in hashtags, memes en captions. Waarom yusu zo populair is? Ten eerste klinkt het gewoon catchy en heeft het zo'n positieve toon. Het is makkelijk te onthouden en te gebruiken. Ten tweede geeft het een gevoel van samenhorigheid en identiteit binnen de jongerencultuur. Het gebruik van straattaalwoorden is een soort groepstaal en maakt je ook onderscheidend.

Henkie T - Yusu

In het nummer "Yusu" van Henkie T wordt op een bijzondere manier het woord "yusu" geïntroduceerd. Met zijn unieke stijl en creatieve woordspelingen weet Henkie T de luisteraars te verrassen. Zo komt in het refrein deze zin steeds terug: "Damn, ik had liever dat je yusu met me was".

Lees ook  De spirituele betekenis van het getal 4

Meer lezen over straattaalwoorden? Lees onze blogs over woorden als chimi of planga!

Neem contact op

Naam(Vereist)

Neem contact op

Naam(Vereist)