Betekenis van chimi

Chimi betekenis
Avatar foto
Waldo Taekema
23 maart 2023

In de grotere steden in Nederland heeft zich in de afgelopen jaren een multiculturele jongerentaal ontwikkeld genaamd: straattaal. Straattaal uit woorden die gebaseerd zijn op woorden in het Engels, het Sranan, Turks en Marokkaans-Arabisch. Dagelijks worden er nog steeds een hoop nieuwe woorden verzonnen door jongeren. Een van deze straattaal woorden is “chimi”. In deze blog vertellen wij over de chimi betekenis en de afkomst van het woord.

Chimi betekenis straattaal

Als je eerder wel eens chimi werd genoemd, dan kun je dit opvatten als een compliment. Het woord “chimi” staat voor mooie dame. Ook het woord chimeid wordt vaak gebruikt om een mooie dame te beschrijven. De betekenis van chimi is dus eigenlijk een compliment voor de dames. Het woord is afkomstig van de Surinaamse taal. Chimi of chimmie is namelijk afgeleid van het woord “chimai”, dat meisje is in het Surinaams. Voor velen is dit natuurlijk niet te achterhalen. Vandaar dat wij de betekenis van chimi uitleggen.

chimi straattaal

De geschiedenis van straattaal

Wanneer straattaal precies is ontstaan is nog onduidelijk. Het is wel duidelijk dat jongeren in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw het niet eens waren met de bestaande cultuur in Nederland. Sinds die tijd begonnen jongeren woorden uit een andere cultuur te gebruiken en verdraaien. Zo ontstond er in die tijd de eerste paar woorden straattaal. Straattaal heeft een hoop invloeden van andere culturen. Zo konden jongeren met verschillende culturen alsnog communiceren in zijn/haar eigen taal.

Straattaal is dus ooit gevormd door jongeren met een andere cultuur. Door de uitgebreide multiculturele samenleving in Nederland worden er een hoop verschillende talen gemixt. Zoals eerder aangegeven is de chimi betekenis afkomstig van de Surinaamse taal. Daarnaast worden er nog een hoop andere talen gebruikt.

Lees ook  De betekenis van planga

Straattaal woordenboek

Straattaal blijft groeien in Nederland door haar multiculturele samenleving. Jongeren blijven voortdurend op zoek naar nieuwe woorden, die afkomstig zijn van een andere taal. Om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe straattaal woord is er zelfs een straattaalwoordenboek ontwikkeld.

In het straatwoordenboek staat de chimi betekenis nog eens kort beschreven. Hier staat dat het woord chimi (ook wel chimie) staat voor meisje of chick. Daarnaast zijn er in het straattaalwoordenboek nog een hoop bekende woorden te vinden, zoals: waggie, osso, patta, planga en yusu. Het grootste deel van deze woorden zijn afgeleid van woorden uit een andere cultuur.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Neem contact op

Naam(Vereist)