Betekenis van lastige plekken schoonmaken

ingebouwde rolluiken schoonmaken
Avatar foto
Waldo Taekema
2 maart 2022

Laten we eerlijk zijn, niet iedereen is een poetsprins of een schoonmaakprinses. Waar de één misschien netjes alles opruimt achter zichzelf en alles spik en span wilt houden, neemt de ander het niet zo nauw met wat er eventueel nog ergens in de kamer ligt… Voor de meesten van ons begint die grens een beetje te verschuiven als we kinderen krijgen en niet meer weten waar we de energie vandaan moeten halen om nog door de dag heen te komen. Ook zijn er een aantal plekken of dingen die je moeilijk schoon krijgt en misschien niet zelf kunt reinigen. Hieronder een klein overzichtje en dingen die je kunt doen bij het schoonmaken.

Badkamertegels schoonmaken

Badkamertegels kunnen een ware hel zijn. De voegen worden vooral in een kleine badkamer na verloop van tijd geel en dat is onhygiënisch. Ook kan er wel eens zwarte schimmel aanwezig zijn, wat ook niet goed is voor je gezondheid en er ook nog eens vies uitziet. Het goede nieuws is dat je beiden vaak weg kunt krijgen met hetzelfde spul, het is alleen een beetje zoeken soms naar wat bij jou werkt.  Witte azijn, bakpoeder, dit zijn een paar van de huismiddeltjes die je even moet laten inweken op de aangedane plekken. Wil je een “professioneler” middel, dan kun je bijvoorbeeld de chemische producten van HG proberen.

ingebouwde rolluiken schoonmaken

Ingebouwde rolluiken schoonmaken

Wil je de ingebouwde rolluiken schoonmaken dan is dat een taak die je beter over kunt gaan laten aan specialisten. Natuurlijk kun je de buitenkant best wel goed zelf schoonmaken met een microvezel doekje, maar als je de binnenkant ook wilt doen is dat een helse klus. Zonder de juiste middelen zou je de rolluiken praktisch gezien moeten demonteren om er goed bij te kunnen komen. Als je een klusje zoals ingebouwde rolluiken schoonmaken niet kan doen zonder er uren aan kwijt te zijn, dan moet iemand anders het doen. Dit geldt uiteraard ook voor plekken die te gevaarlijk zijn zoals de schoorsteen of hoge ramen.

Lees ook  Betekenissen van energiezuinig wonen

Toilet schoonmaken

Vaak zijn we bij het toilet schoonmaken bang om alles goed nat te maken, terwijl het juist ook een ruimte is die veel betegeling heeft en juist een sopje kan gebruiken. Dit is waarom je vaak goed af bent met het toilet schoonmaken door een stevig sopje te maken (allesreiniger bijvoorbeeld) en zowel het toilet als de tegels er goed mee af te gaan.

Ventilatieroosters

Een opening in je huis die vaak vies is en over het hoofd wordt gezien is een ventilatieopening. De roosters, tevens als airco en afzuigkappen, worden vaak vies van al het stof dat blijft hangen. Dit stof wordt gedeeltelijk gewoon in huis geblazen of zorgt voor een minder goede doorstroming de andere kant op. Je kunt ze vrij makkelijk zelf schoonmaken. Roosters voor de afzuigkap kunnen meestal in de vaatwasser, ventilatie naar buiten toe moet je alleen even openschroeven. Zorg er wel voor dat als er letterlijk een ventilator ergens in zit, je natuurlijk alles even uitzet.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Neem contact op

Naam(Vereist)