Betekenissen van edelstenen

edelsteen
Avatar foto
Waldo Taekema
15 januari 2024

Natuurlijke edelstenen zijn al eeuwenlang fascinerende objecten. Ze hebben de mensheid betoverd met hun schitterende kleuren, glans en symbolische betekenissen. Vaak worden edelstenen ook gebruikt in geboortestenen. Bekijk hier verschillende geboortestenen, iedere maand heeft namelijk zijn eigen speciale geboortesteen. In deze blog gaan bespreken we enkele populaire edelstenen en vertellen we waarom ze zo speciaal zijn.

Diamant

Diamanten zijn de meest gewilde edelstenen ter wereld en staan symbool voor liefde, kracht en onvergankelijkheid. Ze worden vaak geassocieerd met trouwringen en worden beschouwd als de ultieme uiting van eeuwige liefde. Diamanten staan ook voor zuiverheid en perfectie, ook worden ze gebruikt om positieve energie en zelfvertrouwen te bevorderen.

Saffier

Saffieren zijn prachtige blauwe edelstenen waardoor mensen vaak denken aan loyaliteit, wijsheid en royalty. Ze worden vaak gedragen om innerlijke rust en spirituele groei aan te moedigen. Saffieren kunnen ook bescherming bieden tegen negatieve energieën en brengen rust in het leven van diegene die hem draagt.

Robijn

Bij robijnen wordt vaak gedacht aan passie, liefde en moed. Ze staan symbool voor hartstocht en intensiteit. Robijnen worden vaak gedragen om de energie te verhogen, het zelfvertrouwen te vergroten en negativiteit weg te jagen. Ze kunnen ook helpen bij het stimuleren van creativiteit en enthousiasme.

Smaragd

Smaragden worden geassocieerd met groei, vernieuwing en wijsheid. Ze staan symbool voor de natuurlijke wereld en worden vaak gedragen om balans en harmonie in het leven te brengen. Smaragden worden bij geboortestenen gebruikt om het hartchakra sterker te maken. Ook kunnen ze helpen bij liefde en emotionele genezing.

Lees ook  De betekenis van het getal 6

Amethist

Amethist is een paarse edelsteen die bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt om stress en angst te verminderen en om spirituele groei te bevorderen. Amethist staat ook symbool voor nuchterheid en helderheid van denken. Het kan helpen bij het verbeteren van zelfvertrouwen en weloverwogen beslissingen te nemen.

Turkoois

Turkoois is een edelsteen die vaak wordt geassocieerd met bescherming en genezing. Het staat symbool voor vriendschap en geluk. Turkoois wordt vaak gedragen om negatieve energie af te weren en om emotionele stabiliteit te bevorderen. Het wordt ook gebruikt om communicatie te verbeteren en creatiever te worden.

Iedere edelsteen heeft dus zijn eigen betekenis en krachten die je eruit kunt halen. In deze blog hebben we de meest gebruikelijke edelstenen besproken.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Neem contact op

Naam(Vereist)