Wat is de betekenis van witgoed?

Avatar foto
Waldo Taekema
22 december 2022

Witgoed is een verzamelnaam voor kleine en grote huishoudelijke apparaten. Onder witgoed worden alleen de elektronische apparaten in huis bedoeld. De witgoed apparaten in huis kunnen variëren van klein tot groot. Onder de kleine huishoudelijke apparaten worden onder koffiezetapparaten, strijkijzers en melkopschuimers gezien. Onder grote huishoudelijke apparaten worden koelkasten, diepvriezers, wasmachines en drogers gezien. De naam witgoed, komt oorspronkelijk van het bestaan van de producten. De producten waren vroeger voornamelijk wit. Dit komt, omdat wit het goedkoopste was.

Welke aansluiting heb ik nodig voor witgoed?

Voor de meeste witgoed apparaten is een normaal stopcontact voldoende. Zo kun je van jouw koffiezetapparaat of koelkast gebruiken maken, door enkel de stekker in het stopcontact te steken. Bij een droger of wasmachine is dit niet zó simpel. Op het moment dat je een droger gaat plaatsen, zul je een geschikte ruimte moeten kiezen waar je de warmte goed kunt afvoeren. Voor de wasmachine te plaatsen, zul je een watertoevoer in de buurt moeten hebben. Een wasmachine is afhankelijk van een stopcontact en een watertoevoer.

Vaak vinden mensen het lastig om een wasmachine te verhuizen. Het witgoed accessoires kan erg zwaar zijn en mensen vinden het lastig om het te installeren. Voor het verhuizen van het witgoed accessoires, kun je een verhuisbedrijf nabij landgraaf voor hulp vragen. Het verhuisbedrijf zorgt er dan voor dat het witgoed accessoires op de plek wordt gezet. Zelf zul je dan niet het zware tilwerk moeten verrichten

Wat is de betekenis van bruingoed?

Bruingoed is de verzamelnaam voor beeld, elektronica en geluid. Daaronder wordt onder ander verstaan de televisie en radio. De term bruingoed is ontstaan, omdat vroeger de meeste televisies en radio’s een bruine houten kast als omhulsel hadden.

Lees ook  Betekenis van dakleer

Wat betekent grijsgoed?

Grijsgoed is de verzamelnaam voor apparaten die dienen voor informatieverwerking en telecommunicatie. Hierbij is te denken aan telefoon, fax apparatuur en onder andere printers.

In deze blog is beschreven wat de betekenis is van witgoed. Ook is beschreven wat het verschil is tussen witgoed, bruingoed en grijsgoed. Beide drie termen hebben betrekking op verschillende elektronische apparaten. De termen komen voort uit de kleur die de producten vroeger als eigenschap hadden. Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “de betekenis van SFX“ of “betekenis van het drielagensysteem

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)