Betekenis van whirlpool

whirlpool
Avatar foto
Waldo Taekema
14 januari 2023

Een whirlpool wordt ook wel eens een spa of een jacuzzi genoemd. Dit bad wordt steeds populairder onder de mensen. Maar wat is het precies en waarom zijn er zoveel mensen gek op deze luxe badkamervoorziening. In dit artikel gaan we je uitleggen wat een whirlpool precies is en alle voordelen bespreken die dit bad heeft.

De geschiedenis van de whirlpool

De whirlpool kent zijn ontstaan uit de jaren 40 waarbij twee ingenieurs in Californië een nieuw ontwerp bedachten voor een nieuw bad. Dit nieuwe bad maakte gebruik van waterstralen om de bloedcirculatie te stimuleren en de spieren te laten ontspannen. Dit ontwerp werd door de tijd heen steeds meer verbeterd. De echte doorbraak van de whirlpool waas in de jaren 70. Steeds meer mensen wilden dit bad in huis hebben.

De gezondheidsvoordelen van een whirlpool

Zoals in de jaren 40 al werd gezegd, brengt een whirlpool veel voordelen met zich mee:

Therapeutische werking

Een van de grootste voordelen is de therapeutische werking op onze gewrichten en spieren. De waterstralen dienen als een soort van massage die de spieren ontspannen en de stijfheid en pijn doen verminderen. Bovendien kan een whirlpool ook stress verminderen en de bloedcirculatie verhogen.

Een whirlpool tijdens behandelingen

In veel fysiotherapiepraktijken en ziekenhuizen worden whirlpools ingezet als onderdeel van een behandeling. Dit doen ze bijvoorbeeld bij patiënten met rugpijn, reuma, artritis en andere aandoeningen die de spieren en gewrichten aantasten. Dus ook als je vaak last hebt van je spieren en gewrichten kan het helpen om bijvoorbeeld een spa in Maasmechelen aan te schaffen.

Lees ook  De betekenis van hyaluronzuur

Voordelen voor de huid:

Naast de therapeutische werking kan een whirlpool ook nog bijdragen aan het verbeteren van de huid en het immuunsysteem. Het warme water helpt bij het openen van de poriën van de huid. Hierdoor kan je huis beter ademen. Daarnaast kan het ook nog de bloedcirculatie verhogen, waardoor de huid een gezondere uitstraling krijgt. Tenslotte kunnen de waterstralen helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en het verminderen van bijvoorbeeld cellulitis. Wil jij een gezondere en betere huid? Kijk dan eens voor een whirlpool.

De mentale voordelen

Naast de fysieke gezondheidsvoordelen heeft een whirlpool ook nog mentale voordelen. Door het ontspannen in het warme water kan dit zorgen voor het verminderen van stress en angst. Daarnaast kan het ook nog bijdrage aan een betere slaapkwaliteit. De druk in het water kan zelfs helpen bij het verminderen van klachten zoals migraine en hoofdpijn.

Zo, nu weet je wat een whirlpool is en welke voordelen hieraan zijn verbonden. Wil jij op een makkelijke en ontspannen manier genieten van gezondheidsvoordelen? Overweeg dan eens om er een aan te schaffen voor bij jou thuis!

Lees ook: de betekenis van SFX en de betekenis van overdrachtsbelasting.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)