Betekenis van lmao

Betekenis van lmao
Avatar foto
Waldo Taekema
15 maart 2022

Je wilt natuurlijk weten wat de betekenis van lmao is. Afkortingen worden veel gebruikt in de Nederlandse taal. Veel van afkortingen zijn officieel opgenomen in het woordenboek en hiervan is de betekenis bekend. Tegenwoordig duiken er steeds meer afkortingen op waarvan de betekenis een raadsel is. Dit gebeurd vaak onder de jongeren. Zij gebruiken deze afkortingen veelvoudig onderling en hierdoor kunnen oudere mensen in de war raken. Deze afkortingen worden namelijk vaak doorgevoerd in de persoonlijke communicatie buiten mobieltjes en het internet. Denk hierbij aan OMG of LOL. Deze afkortingen worden gebruikt in het dagelijks leven en hiervan in de betekenis nu wel duidelijk. Maar wat betekent lmao nou eigenlijk? Geen zorgen, wij leggen het je piek fijn uit!

Wat betekent lmao

Het is niet zo makkelijk om het allemaal bij te benen. De Nederlandse taal is zeker niet makkelijk. De betekenis van lmao is ‘laughing my ass off’. Dit betekent in gewoon Nederlands gewoon dat je iets hilarisch vindt. Gebruik deze afkorting dus voornamelijk wanneer iemand iets heel grappig zegt. Dit doe je voornamelijk via een berichtje omdat je dan in plaats van het helemaal uit te typen, snel wilt reageren. Deze afkorting gaat sinds 2002 al de ronde en het is bestaan in de wereld van gamen en chatten. Ook zijn er minder gebruikelijke betekenissen van lmao. Deze kan je door middel van context herkennen. Er kan namelijk met lmao ook worden bedoeld ‘let’s make an omelet’. In normaal Nederland betekent dit, laten we een omelet maken.

Meerdere game afkortingen

Lmao is een afkorting die zich in de game wereld ontwikkeld heeft. Zoals eerder vermeld, werd dit veelvoudig gebruikt om snel te communiceren. Je wilt natuurlijk niet tijd en je concentratie verliezen als je een game aan het winnen bent. Je moet vooral niet in de war raken met IMHO of met lmfao. Wanneer je echt niet meer bij komt van het lachen dan kan je namelijk lmfao gebruiken. Dit betekent ‘laugh my fucking ass off’. IMHO betekent ‘in my humble opinion’. Dit betekent in het Nederlands, naar mijn bescheiden mening.

Lees ook  De spirituele betekenis van 7777

Nu je weet wat de betekenis van lmao is, ken je dan al de betekenis van een motorvoertuig?

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)