Betekenis van Baby Sprinkle Shower

Baby sprinkle shower
Avatar foto
Waldo Taekema
29 april 2024

De komst van een baby is altijd een goede reden om feestje te vieren. De meeste mensen zullen wel bekend zijn met de traditionele babyshower. Daarnaast is er ook een minder bekende variant, namelijk de baby sprinkle shower. Deze viering is speciaal bedoeld voor ouders die al kinderen hebben en nu nog een kindje verwachten. Hoewel er verschillen zijn tussen de traditionele babyshower en de baby sprinkle shower, zijn het beide een prachtige gelegenheid om een zwangerschap te vieren. In deze blog leggen we je uit wat een baby sprinkle shower precies inhoudt.

Het concept

Het geven van een baby sprinkle shower is iets dat veel mensen wellicht nog nooit hebben gedaan aangezien het concept relatief nieuw is. Hoewel de populariteit rond deze vieren groeit, zullen je gasten in eerste instantie niet weten wat het inhoudt. Een baby sprinkle shower wordt gegeven door ouders die een nieuw kindje krijgen en ook al een kindje hebben. In plaats van het grote feest dat bij de reguliere babyshower wordt georganiseerd, is een baby sprinkle shower vaak informeler en ontspannen. Hierbij worden de toekomstige ouders ‘besprinkeld’ met kleine cadeautjes en liefde.

To do list

Het organiseren van een baby sprinkle shower vereist de nodige voorbereiding. We zetten de handigste organisatietips even op een rijtje voor je:

  • Prik een datum en begin met het maken van een gastenlijst. Begin hier op tijd mee. Op deze manier kun je je vrienden, familie en collega’s genoeg tijd geven om een leuk cadeautje voor jou en de baby uit te zoeken en de datum vrij te houden.
  • Regel een locatie. Wil je deze viering thuis organiseren of toch liever op een andere locatie, zoals een restaurant of in een kasteel? Regel dit dan op tijd.
  • Zoek een thema uit. Bepaal dit thema aan de hand van je stijlvoorkeuren en eventueel de locatie. Ga je bijvoorbeeld voor neutrale kleuren? Gebruik dan bijvoorbeeld een wit tafellaken, beige servetten en eventuele gouden decoratie voor de finishing touch.
  • Decoratie maakt het compleet. Een mooi boeket bloemen, kandelaren en kaarsjes zorgen voor sfeer en gezelligheid.
  • Regel een leuke catering en verras de gasten met lekkere hapjes. Hierbij kun je denken aan leuke high tea hapjes die allemaal ‘zwangerproof’ zijn. Van minisandwiches tot beschuit met muisjes, lekkere hapjes en gezelligheid maakt zo’n speciale dag compleet.
Lees ook  De betekenis van Kerstmis

Activiteiten voor een baby sprinkle shower

Om de baby sprinkle shower compleet te maken is het een leuk idee om een of meerdere activiteiten te organiseren. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende gezelschapsspellen spelen, zoals 30 Seconds of Wie/Wat Ben Ik? Hierbij kun je zwangerschap gerelateerde vragen en categorieën bedenken.

Kunnen jij en je vriendinnen wel wat ontspanning gebruiken? Dan is het ook leuk om een spamiddag te organiseren. Trek je badjas aan, gezichtsmasker op en ga naar een pedicure of manicure die jullie lekker in de watten leggen.

Als je meer van creatieve activiteiten houdt is het leuk om je gasten bijvoorbeeld een geboortekaartje te laten ontwerpen. Ze kunnen je zo ook helpen met het bedenken van een leuke naam en het design van je geboortekaartje.

Ook interessant: de betekenis van kolven.

Cadeau inspiratie voor een baby sprinkle shower

Het concept van een baby sprinkle shower is dus anders dan de traditionele babyshower. Het is daarom ook belangrijk om dit duidelijk op de uitnodiging te vermelden. Als je hiervoor bent uitgenodigd is het van belang om goed na te denken over een cadeau. Hierbij is het goed om te onthouden dat de ouders nog veel praktische spullen in huis hebben van het eerste kindje, zoals bijvoorbeeld een draagzak. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke knuffeldoek, bijtring of gepersonaliseerde romper cadeau doen. Als je voor een origineler cadeau wilt gaan, kun je samen met andere gasten bijleggen voor een groter of duurder cadeau of een samengesteld pakket. Stel een leuke mand samen met praktische, leuke én originele cadeau voor zowel de moeder, de toekomstige baby en het broertje of zusje van de baby.

Een baby sprinkle shower is dus een leuke gelegenheid om de komst van een kindje te vieren met al je geliefden. Hoewel het concept iets anders is dan een traditionele babyshower, is dit feestje net zo belangrijk en uniek en verdient het evenveel viering!

Benieuwd naar de effecten van white noise op de doorslaap van je baby? Lees het hier!

Neem contact op

Naam(Vereist)

Neem contact op

Naam(Vereist)