Betekenis van een MPP-tracker

zonnepanelen Landgraaf
Avatar foto
Waldo Taekema
15 november 2021

Een MMP-tracker wordt ook wel een omvormer genoemd. Het is een elektronisch apparaat dat de invoerspanning kan omvormen of energie kan omvormen in een andere frequentie. De energie die zonnepanelen oplevert is niet direct te gebruiken in een huishouden, deze heet gelijkstroom. Om gebruik te kunnen maken van deze energie moet deze gelijkstroom eerst worden omgezet in wisselstroom. Dit is simpelweg de functie van een MPP-tracker, of wel omvormer.

Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen. Deze zijn gemaakt van silicium. Silicium leidt stroom als er licht opvalt. Wanneer de zon op zo een paneel schijnt ontstaat er een positieve lading bovenop de cel en een negatieve lading onder op de cel. Dit wordt ook wel gelijkstroom genoemd. Een MPP- tracker zet deze gelijkstroom om in wisselstroom, dit is de stroom die er wordt gebruikt vanuit het stopcontact. Vanuit de MPP- tracker wordt dan ook de stroom naar het elektriciteitsnet gestuurd. Zo kunnen zonnepanelen in landgraaf een woning voorzien van duurzame energie.

Een Power Optimizer

Een zonnepaneel levert het meest op wanneer de zon schijnt. Om de winst de maximaliseren kan er een Power Optimizer worden aangesloten. Een Optimizer zorgt ervoor dat de zonnepanelen ook afzonderlijk van elkaar werken. Door een Power Optimizer wordt ervoor gezorgd dat de opbrengst van de afzonderlijke zonnepanelen worden belemmerd. Naast een maximale opbrengst zorgt een Power Optimizer dat er minder snel ongelukken gebeuren zoals een kortsluiting, brand of blikseminslag.

Lees ook  Betekenis van kadaster

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn steeds populairder aan het worden. Dit omdat er enkele (financiële) voordelen aan vastzitten. Zo kun je met zonnepanelen enorm veel geld besparen, vaak is dat met 10 zonnepanelen al €600 per jaar. Ook kan de opgewekte energie die overblijft worden teruggeleverd aan de energieleverancier, hiervoor krijg je een vergoeding. Daarnaast heeft een duurzaam energielabel een positieve invloed op de waarde van een huis en voegt het naast en goede isolatie en een zuinige cv- ketel waarde toe. Met het geld dat je bespaart door middel van het installeren van zonnepanelen kun je investeren in Bitcoin. Zo verdien je niet alleen geld maar draag je ook een steentje bij aan een duurzame toekomst.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)