Betekenis van een gezonde gloed

Betekenis van een gezonde gloed
Avatar foto
Waldo Taekema
28 september 2023

Velen van ons verlangen naar het hebben van een gezonde gloed. Een gezonde gloed is een teken van welzijn, gezondheid en schoonheid. Wat is de betekenis van een gezonde gloed en hoe kun je die bereiken? Daar gaan we in deze blog verder op in. Hierbij bekijken we de betekenis van een gezonde gloed vanuit innerlijk en uiterlijk perspectief.

Innerlijke gloed

Gezondheid begint binnen. Zo begint een gezonde gloed ook van binnenuit. De betekenis van een gezonde gloed wil zeggen dat er sprake is van een goede gezondheid en welzijn. Als het lichaam gezond is, weerspiegelt dit zich in de huid. Om zo’n stralende gloed te bereiken zijn er een aantal stappen nodig. Een gezonde levensstijl, voldoende hydratatie en genoeg lichaamsbeweging zijn de meest cruciale stappen.

Mentale gezondheid

Naast de fysieke gezondheid speelt mentale gezondheid ook een rol in het zorgen voor een gezonde gloed. Stress en andere zorgen uiten zich op je huid, waardoor er onzuiverheden ontstaan en je er vermoeid uitziet. Voldoende nachtrust en tijd voor ontspanning zijn belangrijke aspecten die bijdragen aan een gezonde gloed.

Zelfvertrouwen

Wanneer jij zeker bent van jezelf, straal je dit uit. Daarom speelt ook zelfvertrouwen een grote rol in onze gloed. Door het hebben van zelfvertrouwen creëer je een natuurlijke uitstraling, wat bijdraagt aan een gezonde gloed.

Uiterlijke gloed

Make-up

Een hulpmiddel dat ervoor kan zorgen en gezonde gloed te behalen is make-up. Het kan zelfs helpen als je niet van nature een egale huid hebt. Bestel de l’oreal glam beige glow foundation om je natuurlijke schoonheid te benadrukken en versterken. Het is een populaire keuze voor het bereiken van een gezonde gloed. Het hydrateert namelijk tegelijkertijd ook je huid. Zo is het een betere optie dan foundation omdat het de huid minder beschadigt.

Highlighter

Een highlighter is een make-up hulpmiddel die je een letterlijke highlight/gloed geeft. Het accentueert bepaalde delen van het gezicht om een natuurlijke gloed te krijgen. Als de highlighter op jukbeenderen, de neus en het boogje boven de lip wordt geplaatst biedt het een natuurlijke uitstraling.

Lees ook  Betekenis van EED audit

Skincare routine

De routine van je huid is een van de belangrijkste onderdelen voor het verkrijgen van een gezonde gloed. Stappen die je hierbij kunnen helpen zijn dagelijks reinigen, scrubben en hydrateren. Als je deze stappen dagelijks aanhoudt komt je huid in topconditie.

Voeding en huid

Zoals eerder vermeld begint alles vanuit binnen. De gezondheid van de huid wordt dus ook beïnvloed door innerlijke gezondheid. Het binnenkrijgen van de juiste voedingsmiddelen dragen bij aan een goede huid. Vooral voedingsstoffen als vitaminen en antioxidanten spelen een positieve rol. De voedingstoffen zorgen voor het verminderen van ontstekingen en beschermen de huid tegen schade. Vitamine A, C, E en zink zijn essentiële vitaminen voor het aanmaken van huidcellen en het behouden van een jonge huid. Vitamine A helpt bij het herstellen van beschadigde huidcellen. Vitamine C is een antioxidant die de huid beschermt tegen schadelijke stoffen en het stimuleert collageenproductie voor versteviging van de huid. Vitamine E beschermt voornamelijk de huid tegen UV-straling. Tot slot helpt zink bij het genezen van wondjes en acne.

Zonbescherming

Zonbescherming is een ander essentieel onderdeel voor het verkrijgen van een natuurlijke gloed. Als de huid te vaak wordt blootgesteld aan de zon leidt dit tot zonnebrand. Het kan zelfs ook leiden tot vroegtijdige veroudering en huidkanker. Door de schade van zonnebrand kan de huid droog en dof worden. Hierdoor wordt het lastig om een gezonde gloed te behouden. Door regelmatig zonnebrandcrème te smeren met een hoge SPF blijft de huid beschermd.

Wil je meer van zo'n artikelen lezen? Bekijk dan ook eens onze blog over de betekenis van huiduitslag.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Neem contact op

Naam(Vereist)