Betekenis van EED audit

Avatar foto
Waldo Taekema
16 februari 2022

Wanneer je een groot bedrijf hebt moet dit bedrijf tegenwoordig ook aan bepaalde regels voldoen. Regels op het gebied van duurzaamheid. Behalve de regels vind je het zelf ook wel fijn om op bepaalde gebieden te voldoen aan duurzaamheid. Zo kun je eraan denken om minder gas te gaan verbruiken, ledverlichting op te hangen en te kijken naar de CO2-uitstoot. Je kunt er zelfs aan denken om laadpalen op je werk te zetten voor auto’s. Steeds meer mensen gaan nu eenmaal een duurzame auto rijden. Je kunt beginnen met verduurzamen door een adviesbureau energietransitie in te zetten. Een adviesbureau energietransitie kan een EED audit uitvoeren. Hier begint de verduurzaming bij veel bedrijven. Ben je benieuwd hiernaar? Lees dan verder.

Audit

Een EED audit, je las er net al even over, maar wat is het? Een EED audit die door een adviesbureau energietransitie wordt uitgevoerd is een verplichting. Deze verplichting komt eigenlijk voort uit de Europese Energie Efficiency Richtlijn. Afgekort EED. Bij een EED audit wordt er door een adviesbureau energietransitie gekeken naar vier onderdelen. De onderdelen die worden beoordeeld zijn de energiestromen, factoren die het energieverbruik beïnvloeden, energiebesparingspotentieel en kosteneffectieve energiebesparingsmaatregelen. Hier wordt vervolgens een verslag van gemaakt. Zo kun je als bedrijf precies zien wat er aan de hand is op alle vier die onderdelen.

Energielabel

Natuurlijk hoef je niet per se een EED audit te laten uitvoeren. Het verduurzamen kan dus ook klein beginnen zoals in de intro beschreven. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het energielabel. Als je hiermee begint, wordt je gebouw gecheckt op punten van energie. Uiteindelijk moet je voldoen aan minimaal energielabel C om het label daadwerkelijk te krijgen. De verduurzaming zal trouwens hiermee moeten beginnen, want vanaf januari 2023 is dit voor alle bedrijven verplicht. Heb je geen energielabel C dan kan dat vanaf dan enorme gevolgen hebben voor de financiering.

Lees ook  Betekenis van de wet van aantrekkingskracht

Bureau

Wanneer je een adviesbureau energietransitie hiervoor inschakelt dan kun je ervan op aan dat ze datgene doen wat je hebt gevraagd. Ze zijn 100% onafhankelijk en geven een eerlijk advies. Daarnaast is alles duidelijk, dus er zijn geen kleine lettertjes. Moet er iets geïnstalleerd worden? Dan komt er een goede installateur langs.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)