Betekenis van digitale audits

Avatar foto
Waldo Taekema
26 februari 2022

Binnen een fabriek zijn digitale audits van groot belang voor het behouden van kwaliteits- en productiviteitsstandaarden. Mensen die in een fabriek werken voeren op dagelijkse basis audits uit. Daarbij moet de informatie ook nog eens gedeeld worden met andere tijdens de dag-tot-dag operatie. Digitale audits zijn dus eigenlijk gewoon digitale systemen, waar de hele fabriek gebruik van maakt. Ze spelen een belangrijke rol in een veilige fabriek waar ook nog eens productief gewerkt wordt. Operators kunnen op deze manier veilig en efficiënt werken met het behouden van de kwaliteit van de producten. Kortom: digitale audits kun je onder meer inzetten voor een veilige werkomgeving en het optimaliseren en behouden van kwaliteit.

Inzetten

De digitale audits kunnen breed ingezet worden. Het toepassen hiervan zorgt namelijk voor het verminderen van onveilige situaties, onverwachte stilstanden en het stimuleren van de productiviteit. Wanneer bedrijven gestandaardiseerde bedrijfsprocessen nodig hebben kan hier middels digitale audits goed gebruik van worden gemaakt. Het helpt bedrijven namelijk verschillende methoden te handhaven.

Voordelen

Digitale audits kennen verschillende voordelen. Als eerste wordt het risico op veiligheidsincidenten een stuk lager. Denk hierbij aan incidenten met machines in de fabriekshal. Het vroegtijdig onderhouden ervan zorgt ervoor dat de onderdelen niet snel kapot kunnen gaan. Alle machines blijven hierdoor werken naar behoren. Ook de kwaliteit van de producten zal verhogen door het gebruik van digitale audits. Er kunnen namelijk minder kwaliteitsdefecten plaatsvinden. De operators worden door de digitale audits bovendien sneller en ook nog eens beter opgeleid. De operators krijgen hierdoor overzicht in hun werk. Als laatste wordt er ook productiever gewerkt. Dit komt omdat het een hoop tijd bespaart in onder andere de administratie.

Lees ook  Betekenis van industrieel interieur

Betekenen

Wat kunnen digitale audits nu voor jou betekenen? De audits kunnen worden gebruikt om te toetsen hoe de standaard operationele procedures opgevolgd worden door de operators. De werkinstructies worden dus digitaal geïmplementeerd en kunnen ook indien nodig nog steeds worden gewijzigd. Hierdoor kan er dus wederom veiliger, efficiënter en makkelijker gewerkt worden. De audits zitten in een app. Deze app kan overal in de fabriek worden gebruikt. Zo kunnen problemen veel sneller en makkelijker worden verzameld. De problemen zie je terug in een dashboard. Dit dashboard geeft weer inzichten in downtime, problemen en de onderhoudsprioriteiten.

De app

De app zelf is ontwikkeld met bekende bedrijven samen om het werk van de operators makkelijker te kunnen maken. In de app kun je digitale checklists, continue verbetering van software en digitale inspecties vinden. De app is verder erg gebruiksvriendelijk. De operator kan namelijk inzien wanneer en welke werkzaamheden gedaan moeten worden door middel van de werkinstructies. Er zijn binnen de app kerntaken. Die kerntaken moeten vaak binnen een dag worden gedaan en zijn dan ook meteen zichtbaar om een goed overzicht te geven.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)