De betekenis van preventief reinigen

preventief reinigen
Avatar foto
Waldo Taekema
26 mei 2023

Binnen de schoonmaakwereld is het belangrijk om meer te doen dan het oplossen van bestaande schoonmaakproblemen. Er moet namelijk ook vooruitgekeken worden naar de toekomst binnen bedrijfsschoonmaak en daarom praten we over preventief reinigen in deze blog.

Wat is preventief reinigen

Preventief reinigen, oftewel proactieve schoonmaak, is het uitvoeren van regelmatige schoonmaakwerkzaamheden voordat er daadwerkelijk een probleem op het gebied van hygiëne is ontstaan. De focus bij deze manier van schoonmaken ligt op het voorkomen van schoonmaakproblemen, in plaats van het oplossen ervan. Zo ontstaat er minder opgehoopt vuil en andere problemen, maar is de ruimte altijd hygiënisch. Dit vereist echter wel extra werk en het is dus een overweging om te maken.

preventief reinigen

Waarom is het belangrijk

Binnen een bedrijf help preventief schoonmaken allereerst voor een hygiënische omgeving. Je hoeft je nooit druk te maken dat medewerkers of klanten zich in een omgeving bevinden die niet goed schoon is, als er gebruik wordt gemaakt van preventief reinigen. Een schoonmaakbedrijf kan voor je voorkomen dat er bacteriën door het pand verspreid worden dankzij preventief reinigen. Dit zal ziekte onder je personeel verminderen en hier haal je dus grote voordelen uit op jaarbasis.

Een ander voordeel van preventief reinigen is dat het ervoor zorgt dat de materialen en oppervlakken zoals tapijt langer meegaan. Omdat ze immers goed onderhouden worden, zullen ze minder snel verslijten en schade oplopen. Schadelijke stoffen en ander vuil zal met regelmaat van deze oppervlakken en materialen verwijderd worden dankzij het proces van preventief schoonmaken en dus zul je ze minder snel hoeven te vervangen. Op jaarbasis kan dit voor een bedrijf veel schelen en het werken met preventief reinigen als bedrijfsschoonmaak lijkt dan ook zeer voordelig.

Lees ook  Betekenis van WIK

Preventief reinigen kan tot slot bijdragen aan de klanttevredenheid. Als klanten bij jouw bedrijf over de vloer komen en ze zien een spik en span oppervlak, zullen ze direct onder de indruk zijn. Een klant die zich begeeft in een schoon gebouw krijgt namelijk direct de indruk dat ze met een professionele partij te maken hebben. De indruk die ze van het bedrijf krijgen is direct een stuk beter dan wanneer het bedrijf al een tijdje niet meer is schoongemaakt en dus zullen ze direct al tevredener zijn. Ze gaan hierdoor vaak al met een goed gevoel het koopproces aan en dus is de kans dat je deze klant succesvol te hulp kunt staan direct al groter!

Neem contact op

Naam(Vereist)

Neem contact op

Naam(Vereist)