Betekenis van Zonnekeur

zonnepanelen Limburg
Avatar foto
Waldo Taekema
26 februari 2022

Tegenwoordig is het razend populair om je huis te voorzien van zonne-energie. Men ziet steeds vaker huizen die versierd zijn met zonnepanelen. Dit is natuurlijk om verschillende redenen. Ten eerste is zonnen-energie een stuk goedkoper. Ten tweede is het vele malen beter voor het milieu. Je hebt tegenwoordig verschillende aanbieders van zonne-energie, hierom is er in Nederland nu ook een ‘zonnekeur.’ Lees verder om alles te leren wat u moet weten over de zonnekeur.

Wat?

Zonnekeur is ontwikkeld samen met de RVO als vertegenwoordiger van de Nederlandse overheid. Dit betekend dat Zonnekeur een vanuit de Nederlandse overheid ingesteld merk is dat de kwaliteit van zonne-energie voor consumenten waarborgt. Met Zonnekeur kan men zoeken naar betrouwbare producten en installateurs die dit merk bij zich dragen

Populair

In de laatste jaren is zonne-energie extreem populair geworden. De plaatsing van zonnepanelen in Limburg zie je bijvoorbeeld erg vaak voorbij komen. Limburg is dan ook een provincie die erg gefocust is op milieu, maar dat geld ook voor de rest van Nederland. Tegenwoordig is het niet abnormaal om door de stad te lopen en op meer dan 30% van huizen zonnepanelen te zien. Zonnekeur zorgt ervoor dat dit allemaal veilig en betrouwbaar verloopt.

Wetgeving

Aangezien zonne-energie nogal nieuw is kan de wetgeving hieromheen soms nogal vaag zijn. Zonnekeur zorgt ervoor dat de consument weet dat de aanbieder van de zonne-energie volledig betrouwbaar is en zich houdt aan de richtlijnen van de overheid.

Lees ook  Betekenis van KPI Dashboard
Zonnepanelen Limburg

Types

In principe zijn er twee typen keurmerken van de Zonnekeur. Ten eerste heb je een zogeheten ‘Zonnekeur-Installateur,’ dit verwijst naar bedrijven die zonne-energie installaties plaatsen op bijvoorbeeld daken van huizen. Ten tweede heb je een ‘Zonnekeur-Boiler,’ dit verwijst naar een productmerk voor zonneboilers.

Erkenning

Het is wel zo dat wanneer een zonne-energie aanbieder dit merk niet heeft dit niet hoeft te betekenen dat ze meteen onbetrouwbaar zijn of van slechte kwaliteit.  Toch is het wel slimmer om naar een aanbieder te zoeken die wel dit keurmerk heeft, dan weet je tenminste altijd zeker dat het volledig goed zit en heb je recht op je geld terug bij eventuele calamiteiten.  Verder is het ook belangrijk voor bedrijven die dit keurmerk niet hebben om hier toch over na te gaan denken. Er zijn namelijk talloze bedrijven die alleen nog maar met erkende installateurs willen werken omdat ze hier toch meer vertrouwen in hebben.

In conclusie is het dus belangrijk dat wanneer je aan het aanleggen van zonnepanelen denkt, het verstandig is om toch naar een bedrijf met de Zonnekeur te gaan kijken. Je kunt altijd je gokje wagen door bij een niet gecertificeerd bedrijf je zonnepanelen te kopen, maar met een Zonnekeur weet je honderd procent zeker dat jouw dak straks versierd is met goede zonnepanelen.

Bekijk ook zeker onze blog over de betekenis van de salderingsregeling voor meer informatie over zonne-energie!

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)