Betekenis van Yoga

Yogaweekend Limburg
Avatar foto
Waldo Taekema
12 januari 2022

Betekenis van Yoga

Veel mensen die willen beginnen met yoga willen natuurlijk eerst weten wat het inhoudt en wat het precies is. Het woord yoga betekent ‘’verbinden’’ en komt uit Sanskriet. Het verbinden van lichaam en geest, door middel van gedachten. Het wordt al eeuwen lang uitgevoerd en de term is hierom ongeveer 5000 jaar oud. Yoga kent vele vormen en hierbij is de meest bekende vorm Hatha-yoga. Dit is een serie van houdingen die worden uitgevoerd met als doel om energie beter door je lichaam te laten stromen. Hatha-yoga leert je om je ademhaling te controleren zodat je controle kan krijgen over ronddwalende gedachten in je hoofd. Hatha is zodoende een krachtig middel om je leven positief te veranderen. Yoga kan je alleen ontdekken, via workshops of je kan een weekend weg boeken om het te beoefenen.

Ontspanning en inspanning

De sport leert je rustig te worden. Alles wat we op deze aardbodem doet, vraagt om inspanning. Het alarm gaat ’s ochtends af en vanaf dat moment zijn we al bezig met na te denken over wat we de hele dag moeten of gaan doen. Denk hierbij aan klusjes in huis, werk, sporten en noem maar op! Door middel van yoga leer je om inspanning om te zetten in ontspanning. Dit doe je om bewust ontspanning op te zoeken en je ademhaling te kalmeren. Dit is niet het enige voordeel wat het biedt. Denk bijvoorbeeld aan calorieën verbanden, een sterkere core bouwen en het verbeteren van je slaapkwaliteit. Om te beginnen met yoga hoeft je niet gelijk de meest fysieke houdingen aan te nemen. Iedereen kan het en het maakt niet uit of het in het begin wat lastiger gaat. Ieder lichaam is anders en het gaat om jouw persoonlijke progressie. Je beoefent het natuurlijk dan ook voor jezelf.   

Lees ook  Betekenis van een safety data sheet 

Yogaweekend Limburg

Yoga beoefenen kan alleen maar zeker ook in een groep. Op het werk wordt het ook steeds populairder om een Yogaweekend in Limburg te boeken. Dit komt omdat bedrijven vaak al weekendjes boeken om te gaan vergaderen in Zuid-Limburg dus waarom het niet combineren? Ook worden er vaak weekendjes weg voor teambuilding in Limburg geboekt om het team een stuk hechter te maken. Yoga is een goede pauze om beide je fysiek, maar ook mentaal uit te dagen.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)