Betekenis van vaccinatiepaspoort

vaccinatiepaspoort
Avatar foto
Waldo Taekema
8 maart 2022

Dit woord hebben we allemaal de laatste tijd te vaak gehoord, maar weet u precies wat een vaccinatiepaspoort precies? Een vaccinatiepaspoort is een bewijs waarop staat dat u of gevaccineerd bent of recentelijk het COVID19 virus gehad heeft en nu hersteld bent of u recentelijk getest bent. Sinds 2021 waren de vaccinaties begonnen wereldwijd voor het publiek en sinds 2021 is het door veel landen verplicht geweest om een vaccinatiepaspoort te laten zien bij verschillende eetgelegenheden of evenementen.

Momenteel leven wij in de coronacrisis en omdat onze overheid en de overheden van andere landen niet zeker weten hoe we ons moeten beschermen van deze pandemie zijn er specifieke paspoorten gekomen om duidelijk te maken aan instanties of je juist wel of niet gevaccineerd bent en de datums van je vaccinaties. We weten immers dat de vaccinaties niet beschermen voor de verspreiding van het virus maar wel over je eigen gezondheid, met de vaccinaties is je lichaam beter bestand tegen het virus.

Waar moet je het vaccinatiepaspoort laten zien?

Vanaf 25 februari is het alleen nog verplicht om je vaccinatiepaspoort te laten bij het bezoeken van evenementen. Vorig jaar was het verplicht om je vaccinatiepaspoort te laten zien om ergens te gaan zitten en eten. Deze regel was zeer controversieel en is momenteel niet meer actief. De rede hiervoor is dat de vaccinatiegraad van Nederlanders nu over de 80% is, tevens zijn de ziekenhuis opnames niet heel hoog in ons land en daarom is het momenteel niet meer van toepassing.

Lees ook  Betekenis van public relations

In welke landen moet je wel een vaccinatiepaspoort hebben?

In duitland geldt momenteel een 3g regelement, dit wil zeggen dat je jezelf moet laten testen als je niet momenteel gevaccineerd bent om bijvoorbeeld de horeca in wilt, in sommige landen is het corona vaccinatiepaspoort zelfs verplicht gesteld door de overheid. Gelukkig is dit in Nederland nog nooit van kracht geweest en is het altijd aan de keuze van de burger overgelaten. In Frankrijk is het momenteel ook nog 3g waardoor je wel verplicht bent om te testen als je geen antistoffen hebt ontvangen van de vaccinatie.

Of u zich nou wel of niet moet laten vaccineren is totaal uw eigen keuze, het is tot slot uw lichaam, al moet u wel goed geïnformeerd zijn bij reizen. Wees zo veilig mogelijk!

Vond je dit een interessante blog en ben je geïnteresseerd in nog meer betekenissen? Lees dan ook de betekenis van en caldera!

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)