Betekenis van bedrijfsverlichting

Avatar foto
Waldo Taekema
4 maart 2022

Verlichting heeft iedereen thuis, maar ook op kantoor is er verlichting. Bedrijfsverlichting noemen we dat. Bedrijfsverlichting is er in gewone verlichting en LED verlichting. Er zit wel degelijk een verschil in, zeker vandaag de dag. Het is namelijk enorm belangrijk om als bedrijf te verduurzamen. Dit kun je op allerlei manieren doen, onder andere je verlichting kan hieraan bijdragen. Nog lang niet ieder bedrijf heeft tegenwoordig duurzaam licht, maar er is wel steeds meer aandacht voor. Vandaar dat er nu ook gewone bedrijfsverlichting en dus de LED bedrijfsverlichting op de markt is. Die laatste moet de duurzamere variant zijn op de gewone bedrijfsverlichting. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan verder.

Verschil

Als je een normale lamp aan gaat doen, dan gaat ongeveer 90% van die energie verloren aan het opwarmen van de lamp in plaats van het verlichten zelf. Als je kiest voor een LED lamp dan is dit niet zo. Het is daarom dus ook zo dat LED verlichting een veel duurzamere bedrijfsverlichting is. Het is beter voor de energierekening.

Voordelen

Een van de vele voordelen van de bedrijfsverlichting in de vorm van LED is dat je nooit in het donker hoeft te zitten. LED lampen gaan minimaal 100.000 uren mee, wat veel langer is dan bij de normale verlichting. Juist omdat LED verlichting langer meegaat, draag je bij aan een veel duurzamer milieu en bespaar je tot ongeveer 90% op je energierekening. Dat is een win-win voor je bedrijf. Bedrijven die een kantoor hebben dat groter is dan 100 m2 moeten vanaf 1 januari 2023 verplicht beschikken over minimaal energielabel C. Als je bedrijf hier niet aan voldoet, mag je bedrijf niet meer worden gebruikt. Een ander voordeel is het concentratievermogen. Met LED bedrijfsverlichting heb je namelijk een hoger concentratieniveau. Dit houdt ook nog eens langer aan, zonder dat je vermoeid raakt.

Lees ook  Betekenis van Shin splint

Overstappen

Als je besluit van gewone verlichting op LED verlichting over te stappen dan wordt dat gedaan door een bedrijf die hier verstand van heeft. Er wordt vaak eerst een telefonische kennismaking gedaan en daarna komen ze langs op kantoor. Zo kunnen ze alles inventariseren. Er kan middels de inventarisatie gekeken worden naar de ruimte en ook kan er gekeken worden naar wat voor lampen er op dit moment hangen. Dat is belangrijk, want de LED verlichting moet de oude lampen volledig gaan vervangen. Vervolgens wordt er een lichtplan gemaakt, volledig op maat. Alles wordt besproken en als dat akkoord is wordt de nieuwe verlichting opgehangen.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)