Betekenis van stoomreinigen

bank reinigen met stoomreiniger
Avatar foto
Waldo Taekema
25 februari 2022

Als je iets goed schoon wilt maken, hoe kom je er dan tegenwoordig achter hoe dat moet? Meestal zoek je het op via Google en kom je al snel op oude middeltjes uit, oftewel de “middeltjes van oma”. Deze middeltjes bestaan vaak uit baking soda, azijn, rijstkorrels, noem het maar op. Een groot gedeelte is effectief, een ander gedeelte totaal niet. Of dat er aan ligt dat oma met haar middeltjes dement aan het worden is weten we niet, maar er zijn ook een aantal professionele reinigers die ervoor zorgen dat alles waarvan jij geen idee hebt hoe het schoon moet, toch schoon kan worden gemaakt. Eén zo’n methode is stoomreinigen, iets wat de meeste mensen kennen van… tromgeroffel… de stomerij!

Hier breng je vervelende kleding zoals broekpakken naar toe om ze schoon te krijgen zonder dat je ze helemaal moet verkreukelen in de was. Hetzelfde voor bijvoorbeeld dekbedden zodat ze professioneel onder handen worden genomen.

Bank reinigen met stoomreiniger

Toch kun je meer stoomreinigen, zelfs bij jou thuis. Zo kun je ook je bank reinigen met stoomreiniger. Meestal ga je de bank reinigen met stoomreiniger met een reden. Die reden kan bijvoorbeeld rode wijn op een niet zo rode bank zijn, en hoewel je dan een groot gedeelte dan uit de bekleding kunt krijgen met die middeltjes van oma, zal niet alles als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ook als je de bank simpelweg al een lange tijd gebruikt (of “laat” gebruiken door de kinderen), dan kan het fijn zijn om hem een keer goed te laten reinigen en het vuil eruit te laten komen.

Lees ook  Betekenis van een professioneel dweilsysteem
bank reinigen met stoomreiniger

Wat is stoomreinigen precies?

Stoomreinigen is een methode om schoon te maken met een reiniger die stoom produceert. Deze stoom is grotendeels droge stoom zoals dat wordt genoemd. Dat wil zeggen dat je stoom hebt die maar heel weinig water bevat. Logisch ook, anders zou hetgeen dat je aan het reinigen bent gigantisch nat worden en dat wil je vaak niet, vooral niet met kleding of andere beklede stukken! De stoom weekt vuil los en daardoor kan het verwijderd worden. Daarnaast zorgt de stoom ervoor dat veel bacteriën doodgaan, wat vaak een geruststellend idee is. Sommige mensen kiezen ervoor om na het reinigen ook nog gebruik te maken van impregnatietechnieken, wat een soort coating aanbrengt op het gereinigde object. Hiermee blijft bijvoorbeeld je bank beter beschermd tegen vuil in de toekomst waardoor die langer meegaat. Dit is vaak ook onderdeel van de betekenis van een professioneel dweilsysteem.

Andere professionele reinigingen

Andere dingen waarbij je goed op moet letten met schoonmaken zijn bijvoorbeeld beeldschermen en elektronica met een opening. Gebruik je een verkeerd schoonmaakmiddel of te veel water dan kan het zijn dat je zo door een scherm heen brandt of dat er water in die openingen komt. Ook ramen die te hoog zijn reinig je over het algemeen niet zelf. Zo zijn er een aantal dingen die je aan professionele bedrijven over moet laten. Hierbij kijk je één naar de benodigde kennis en twee naar mogelijk gevaar dat ergens aan vast hangt.  

Neem contact op

Naam(Vereist)

Neem contact op

Naam(Vereist)