Betekenis van spiritueel

magnetiseren
Avatar foto
Waldo Taekema
14 september 2022

Spiritualiteit doet steeds meer zijn ronde. Meer mensen gaan zich verdiepen in de spirituele wereld. Mensen gaan zich bijvoorbeeld meer en meer verdiepen in de spirituele betekenissen van de sterrenbeelden. In deze blog is veel informatie te vinden omtrent het begrip spiritueel.

Wat is spiritualiteit?

Voor mensen die niet veel met spiritualiteit hebben, kan de betekenis vaag of zweverig aanvoelen, maar dat hoeft niet. De betekenis van spiritualiteit is als volgt: alles wat de geest (ziel) betreft. In andere woorden betekent spiritualiteit de manier, waarop iemand in het leven staat. Spiritualiteit heeft een belangrijk aspect van bewust leven. Spiritualiteit is afgeleid van het Latijnse woord sprititus. Spiritualiteit is vooral een innerlijke ervaring, die in contact staat met de buitenwereld.

Spiritualiteit in verbinding met religie

Spiritualiteit staat in verbinding met de religie. Dit komt doordat spiritualiteit in het hart religieus is. Door middel van meditatie, vormt er bij mensen een spiritueel pad om het leven zit te geven. Dit is ook bij een religie. Toch kent spiritualiteit geen god, die aanbid wordt. Bij spiritualiteit gaat het om de focus te leggen op de verlichting, ook wel op jouw eigen persoonlijke ontwikkeling.

De Amerikaan Kabat-Zinn

Spiritualiteit werd vroeger als “vreemd” gezien. Mensen die spiritueel waren, werden als gek verklaard. De bevolking vond dat deze mensen zich moesten aanpassen en de menigte moesten volgen. Ongeveer 15 jaar geleden is in deze gedachte verandering gekomen door de Amerikaanse Jon Kabat-Zinn. Op dat moment is een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar mindfulness. Kabat-Zinn studeerde bij boeddhistische leren en integreerde zijn kennis van het menselijk lichaam met zijn meditatie-ervaring. Alle kennis die Kabat-Zinn had opgedaan, heeft hij naar het westen gebracht.

Volgens Kabat-Zinn is mindfulness een spirituele ontwikkelingsweg en leidt dit naar het spirituele pad. Uit het onderzoek bleek ook dat mindfulness vele positieve effecten heeft op het gehele immuunsysteem, het brein en op onze sociale contacten.

Lees ook  818 betekenis: engelengetallen en hun impact

Het spirituele proces

Spiritualiteit lijkt wel een trend. Steeds meer mensen worden spiritueel. Een van de reden hiervoor is, dat wij leven in een drukke samenleving. Doordat de meeste mensen een druk leven hebben, is het van belang om jouw eigen rust terug te vinden. de rust wordt vaker terug gevonden, door op zoek te gaan naar spirituele vragen. De antwoorden op deze vragen zijn alleen te vinden door antwoorden te krijgen op iemands eigen bewustwording. Dit proces is niet makkelijk. Iemand zal eerst een aantal innerlijke stappen moeten doorbreken, om tot antwoorden te komen. Iemand zal als allereerst bewust moeten worden van zijn of haar eigen gedachten. Als deze stap voltooid is, dan zullen er patronen moeten worden doorbroken. Na deze stap is het belangrijk om beperkende overtuigingen te ontdekken. De laatste fase is het helen van emotionele wonden.

Spirituele behandeling

magnetiseren, ook wel energetisch behandelen genoemd. Dit is een natuurgeneeswijze dat al duizenden jaren oud is. Tijdens een energetische behandeling wordt het zelf genezend vermogen van en lichaam en geest geactiveerd en gestimuleerd. Een voorbeeld van een energetische behandeling is een moeder die haar kindje wrijft over de knie die zich net gestoten heeft. Om de mens heen bevindt zich een energieveld van diverse lagen. Dit wordt ook wel “aura” genoemd. Door blokkades in het lichaam en door disbalans kunnen mensen ziek worden. Om deze blokkades te doorbreken kan magnetiseren helpen. Ook is het mogelijk om jezelf te magnetiseren.

Tot slot

Spiritualiteit houdt alles in wat de geest (ziel) betreft. In andere woorden houdt spiritualiteit in hoe iemand staat tegenover zijn of haar eigen bewustwording. Door bezig te zijn met spiritualiteit, kan iemand groeien in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Bovendien heeft de Amerikaanse Kabat-Zinn ongeveer 15 jaar geleden ervoor gezorgd, dat de vreemde gedachtes over spiritualiteit zijn veranderd in meer positievere reacties.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Neem contact op

Naam(Vereist)