Betekenis van SEO

SEO Zwolle
Avatar foto
Waldo Taekema
21 januari 2022

Je hebt de term SEO misschien al eens voorbij horen komen, want online marketing is tegenwoordig onmisbaar. Weet jij niet wat het verschil is tussen marketing en PR? Lees dan over de betekenis van public relations, maar eerst de betekenis van SEO.

Beter vindbaar zijn in zoekmachines

SEO staat voor Search Engine Optimization, wat betekent dat je je teksten optimaliseert voor zoekmachines als Google. Door je teksten aan te passen, komt jouw website hoger in zoekresultaten terecht. Dit zorgt weer voor meer bezoekers op je pagina. Als je SEO Zwolle toepast, kan dit natuurlijk resulteren in meer potentiële klanten, enzovoort. Mensen zijn vaak niet op zoek naar jouw product, maar wel het soort product dat jij aanbiedt en tegenwoordig zijn de keuzes eindeloos. Op deze manier ben je er zeker van dat jouw bedrijf niet ondergesneeuwd raakt.

SEO Zwolle: maak jouw website ‘belangrijk’

Met bepaalde formules bepalen zoekmachines hoe hoog jouw pagina in de zoekresultaten verschijnt. Het gebruik van linkjes is zo’n voorbeeld. Omdat je linkt naar andere websites, lijk je betrouwbaar. Andersom geldt dat ook. Als anderen onder de indruk zijn van jouw werk en een linkje plaatsen naar jouw website, vindt men jou ook betrouwbaar. Hoe belangrijker de website waarnaar wordt gelinkt, des te beters is dit voor je SEO Zwolle.

Het juiste zoekwoord vinden

Lees ook  Betekenis van chiptuning

Bij SEO Zwolle moet je ook letten op het juiste zoekwoord. Je moet erachter komen waarom mensen bijvoorbeeld op zoek gaan naar een bepaald iets. Met verschillende tools kun je checken op welk zoekwoord websitebezoekers het vaakst zoeken. Schrijf je een blog over gezonde voeding, dan kan dit ‘super food’ of ‘ eiwitshake’ zijn, terwijl ‘gezonde voeding’ redelijk breed is. Door de betreffende zoekwoorden een aantal keer terug te laten komen in de tekst en in de koppen, weten mensen dat ze bij jou aan het juiste adres zijn.

Bepaal het type tekst

Nog een manier om hoger in Google te komen is door de juiste tekstsoort te kiezen. Als je SEO wilt toepassen, is het goed om te weten welk genre het hoogst in Google verschijnt. Dit kun je makkelijk zelf uitzoeken door je zoekwoord te googelen. Als je ziet dat blogs goed werken, is de kans groot dat ook jouw tekst- uiteraard in blogvorm- ook gelezen wordt.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)