Betekenis van PKVW

slotenmaker Maastricht
Avatar foto
Waldo Taekema
13 maart 2022

De afkorting PKVW heb je misschien al eens voorbij zien komen. Hij wordt regelmatig gebruikt in spotjes van politie en justitie. PKVW staat voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het PKVW omvat maatregelen die je kunt nemen om jouw woning, flatgebouw en wijk veiliger te maken. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is er ook voor woningcorporaties, architecten, projectontwikkelaars en gemeenten. Op de site van het PKVW vind je aparte instructies voor bouwplanadviseurs en bedrijven.

Inbraakpreventie

Je kunt er op heel veel verschillende manieren voor zorgen dat jij je veiliger voelt in jouw woning. Wist je dat er in Nederland gemiddeld 240 keer per dag wordt ingebroken? De meeste inbraken worden gepleegd in de maanden oktober tot en met maart. Toch loop je in de zomer ook risico. Inbraakpreventie begint bij de basis. Sluit ramen en deuren wanneer je jouw woning verlaat. Vergeet de deur niet op slot te draaien. Gebruik buitenverlichting. Het liefst op schermerschakelaar of bewegingscensor. Wanneer je jouw huis verlaat is het belangrijk te zorgen dat er geen waardevolle spullen zichtbaar zijn. Verstop jouw sleutel nooit buiten onder de deurmat of onder een bloempot.

Andere tips

Het laten instaleren van een alarm voorkomt niet alleen een inbraak. Het kan ook bijdragen aan jouw eigen gevoel van veiligheid. Wanneer je een alarm laat instaleren kun je op de ruit stickers laten plaatsen waarop staat aangegeven dat de woning voorzien is van een alarm. Dit zal een eventuele inbreker afschrikken. Voel jij je onveilig wanneer je thuis bent? Denk er dan eens over na om een videodeurbel aan te schaffen. Op deze manier kun je zien wie er aanbelt of langsloopt. Vertrouw je het niet, dan doe je de deur simpelweg niet open.

Lees ook  Betekenis van cassette in de raamdecoratie

Slotenmaker Maastricht

Helaas gebeurt het nog regelmatig dat er toch wordt ingebroken. Naast het feit dat je jouw sleutel nooit buiten moet verstoppen is het ook niet verstandig een label met je adres aan jouw sleutel vast te maken. Is jouw sleutel gestolen en voel jij je niet meer veilig? Dan kun je een afspraak maken met slotenmaker Maastricht. Slotenmaker Maastricht kan binnen 30 minuten ter plaatse zijn. Je kunt slotenmaker Maastricht ook bellen wanneer je jezelf hebt buitengesloten. Ze zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar voor noodgevallen.

Op vakantie

In de zomermaanden vinden de meeste inbraken plaats wanneer mensen op vakantie zijn. Je kunt afspraken maken met de buren om op elkaars huis te letten wanneer jullie weg zijn. Laat jouw buren tijdens je vakantie de post wegpakken. Ga je met de auto of caravan op vakantie? Pak deze dan niet in het volle zicht voor jouw woning in. Je kunt een tijdschakelaar gebruiken voor de binnenverlichting om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Plaats tijdens jouw vakantie geen foto’s van je vakantie op social media.

slotenmaker Maastricht

Bekijk ook: De betekenis van high-end keukens

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)