Betekenis van Lingerie

push up bh
Avatar foto
Waldo Taekema
17 januari 2022

Lingerie is iets wat voornamelijk door vrouwen wordt gekocht. Het maakt niet uit wat je postuur is en of je grote maten lingerie zoekt. Dit wil niet zeggen dat het niet beschikbaar is voor mannen, integendeel. Er is onderzocht dat in 2015, 75% van de vrouwen en 26% van de mannen lingerie bezitten. De woordspelling op lingerie is bedoeld om het als modebewust te marketen en om verleiding op te wekken. Het woord is van oorsprong Frans en het betekent onderkleding. Lingerie bestaat uit zachte, decoratieve stoffen zoals zijde, shiffon, lace etc.

Geschiedenis

Gedurende de 19de eeuw is het concept van lingerie ontstaan. Het was in oorsprong bedoeld als mooie onderkleding voor vrouwen. Vrouwelijk ondergoed was in die tijd vaak groot en fors. Dit was vervelend want vrouwen gebruikte ondergoed voornamelijk om hun lichaam te veranderen, voor hygiënische redenen en voor bescheidenheid. Er kwam een verschil in de onderbroek kwaliteit voor vrouwen aan het einde van de 19de eeuw.  Dit kwam omdat vrouwen tijdens de eerste wereld oorlog meer mannelijke banen op zich namen. Hiervoor moest ondergoed onder andere praktisch zijn. Deze trend sloeg ook over naar de bh industrie. In de 20ste eeuwen begon ondergoed steeds kleiner te worden en steeds passender op het lichaam. Eindelijk werd in 1960 de stap genomen het glamourgehalte van lingerie te verhogen en zo is het fenomeen ontstaat die we vandaag de dag kennen.

Lees ook  Betekenis van haute couture

Lingerie in verschillende maten

Je kent het wel, je stapt in een winkel om eindelijk jezelf even te verwennen en dan kom je erachter dat ze helemaal niks in je maat hebben. Grote maten lingerie is bijna nergens te verkrijgen. Een verspilling van je tijd en ook wel zelf confronterend. Het kan ook zijn dat je naar een bepaalde stof op zoek bent, maar je kan niks vinden. Tegenwoordig kan je alles online bestellen en vaak ook terug sturen indien het niet aan de wensen voldoet. Waarom zou je nog die moeite doen om door de regen naar de stad te gaan als je ook lekker op je eigen bank het assortiment kan doornemen. Één ding is zeker, je weet in ieder geval dat ze grote maten lingerie hebben als je online shopt. Stressen heeft verder geen zin, pak je yoga mat er maar bij!

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)