Betekenis van GN en GM

Betekenis van GN en GM
Avatar foto
Waldo Taekema
14 maart 2022

Wat is de betekenis van GN en GM? Afkortingen hebben hun weg gevonden in de schrijftaal van vele Nederlanders. Jaarlijks zijn er weer nieuwe afkortingen online te vinden die vooral veelvoudig door jongeren worden gebruikt. Vooral de oudere generatie heeft het hier lastig mee omdat ze deze nieuwe betekenissen niet mee krijgen. De oorsprong van deze afkortingen is ook niet altijd even duidelijk en het is niet altijd officieel bevestigd wat een afkorting nou precies betekent. In deze blog vertellen we jou graag over de betekenis van GN en GM.

De betekenis van GN en GM

GN of GM gaan hand in hand met elkaar. De betekenis van GN is ‘good night’ en de betekenis van GM is ‘good morning’. Het wordt vaak door jongeren gebruikt als een gesprek opener of een afsluiting. De afkorting wordt gebruikt omdat dit makkelijker is dan het voluit te typen. Er is niet bekend wat de oorsprong is van deze afkorting behalve dat het natuurlijk gewoon de afkortingen zijn van hun respectievelijke woorden.  De betekenissen zoals eerder gegeven worden zo vaak met de afkorting aangeduid dat je hiervan kan uitgaan tenzij anders wordt aangegeven door middel van context.

Andere mogelijke betekenissen

GN kan verschillende betekenissen hebben afhankelijk van wie je het vraagt. Naast de betekenis die veelvoudig wordt gebruikt kan het ook worden gebruikt in een andere context. GN kan zowel de betekenis hebben van ‘get naked’, gelukkig nieuwjaar, genesis, Guinee, Centraal station Groningen en het is een Italiaans merk van motorfietsen. Ook GM kan verschillende betekenissen hebben. Hierbij moet je denken aan ‘general manager’, ‘general motors’, gemeenschappelijke meldkamer, genetische manipulatie en een geografische mijl. Ook hierbij is de context belangrijk en dit indiceert meestal de betekenis van de afkorting.  

Lees ook  1414 betekenis: wat betekent dit engelengetal

U weet nu wat de betekenis is van GN en GM. Weet u ook al waar de afkorting XoXo voor staat?

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)