Betekenis van een maagband

virtuele maagband
Avatar foto
Waldo Taekema
1 maart 2022

Een maagband klinkt voor veel mensen als een onbekend en nogal eng idee. Het idee dat er een soort ‘band’ om je maag gebonden wordt klinkt oncomfortabel, maar het tegendeel is waar! Een maagband wordt ook wel een ‘gastric band’ genoemd. Lees verder om alles te weten te komen over een maagband.

Wat is het?

Een maagband is bedoeld voor mensen die graag willen afvallen, maar hier moeite mee hebben. Een maagband wordt geplaatst door een chirurg die via een kijkoperatie een siliconenbandje rond de maag plaatst, net onder de slokdarm. De band verdeelt de maag in twee stukken. Een stuk van de maag dient als een kleine voormaag. Het tweede stuk van de maag dient als restmaag. Doordat de voormaag klein is, zitten patiënten sneller vol. Hierdoor neemt hun eetlust sterk af en wordt gewicht verliezen een stuk makkelijker. Een maagband geeft patiënten ook het idee dat ze langer vol zitten, dit komt door het feit dat voeding door het bandje wat slomer wordt verteerd.

Voor wie?

Een maagband is eigenlijk heel populair in Amerika, maar niet echt populair hier in Nederland. Naast een maagband heb je namelijk ook een maagverkleining en deze operatie wordt  toch vaker uitgevoerd in Nederland. Een maagverkleining is eigenlijk een veel heftigere ingreep. Alleen is het zo dat een maagverkleining vaak een stuk effectiever is dan een maagband, waardoor dokters liever met een maagverkleining werken. Sowieso zijn dokters in Nederland nogal voorzichtig met het uitvoeren van drastische ingrepen op de maag. Het wordt dan ook altijd aangeraden om zelf eerst zoveel mogelijk proberen af te vallen voor dat de keuze om onder het mes te gaan genomen wordt.

Lees ook  Betekenis van theobromine
virtuele maagband

Nadelen

Een maagband kent enkele nadelen. Zo zijn mensen snel teleurgesteld over het resultaat vergeleken met een maagverkleining. Een maagband heeft nu eenmaal op langere termijn een veel minder ingrijpender effect dan een maagverkleining. Ook is het tegenwoordig zo dat een maagband niet meer de veiligste optie is voor je eetlust te laten remmen.

Alternatieven

Voor mensen die liever niet onder het mes gaan voor gewichtsverlies is er tegenwoordig een nieuwe oplossing: een virtuele maagband. Een virtuele maagband biedt een alternatief aan voor mensen die niet in aanmerking komen bij een chirurg voor een maagband operatie. Een virtuele maagband is een speciale techniek die wordt gebruikt om bij uw onderbewustzijn het idee aan te wakkeren dat er een maagband om uw buik is gezet. Dit gebeurd door middel van een combinatie van hypnose en coachtechnieken. Een professional gaat zowaar iemands onderbewustzijn herprogrammering om diegene te laten geloven dat zij minder eetlust ervaren door de plaatsing van een maagband. Deze soort maagband is natuurlijk een stuk goedkoper en over het algemeen een stuk veiliger.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)