Betekenis van BHV cursus

VCA cursus
Avatar foto
Waldo Taekema
9 maart 2022

Je baas heeft je vast al eens gevraagd om een bepaalde cursus te volgen. Gewoon, om jezelf te ontwikkelen of een verplicht nummertje om je kennis up to date te houden. Een BHV cursus zou iedereen moeten volgen, maar er zijn nog meer cursussen die altijd van pas kunnen komen

EHBO of BHV cursus

Ja, ieder bedrijf moet bedrijfshulpverleners hebben. Dit zijn mensen die weten wat ze moeten doen bij verwondingen of gevaarlijke situaties zoals een brand. Omdat niet veel mensen vrijwillig aanbieden om bhv’er te worden, zal jouw baas met veel enthousiasme reageren als jij dat wel wilt ( en als baas moet je natuurlijk ook het goede voorbeeld geven). Er zitten echt veel voordelen aan. De dingen die je leert zijn niet alleen nuttig op je werk, maar ook privé en kun je echt levens redden.

Opfriscursus

Nou ja, deze moet je gewoon volgen want anders mag je in sommige gevallen je werk niet eens meer uitvoeren. Werk je in de zorg of in de technische sector, dan moet je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste hulpmiddelen, enzovoort. Wellicht zie je het eigenlijk niet zitten om voor een paar uur in de schoolbanken te zitten en te stressen voor een VCA cursus, maar bekijk het toch van een positieve kant: je leert nieuwe dingen en misschien zit er wel iets bij waar je enthousiast van wordt. Leer je dingen waardoor je werk makkelijker wordt, dan is dat toch juist fijn?

Lees ook  De betekenis van een dubbelmassa vliegwiel

VCA cursus

Een VCA cursus is waardevol als je ergens werkt met een hoger veiligheidsrisico, bijvoorbeeld als je in de bouw werkt of werkt met chemische stoffen. Zie ook dit niet als een moetje, want jouw eigen veiligheid is superbelangrijk. Je werkgever kan zo veel voorbereidingen treffen, maar als jij zelf niet weet hoe je je werkomgeving veilig houdt, zit een ongeluk in een klein hoekje. Wanneer je bijvoorbeeld een studie wilt volgen in de techniek, dan weet je vrijwel zeker dat je vroeg of laat een VCA cursus moet volgen.

Cursus computerprogramma’s

Bij steeds meer banen heb je een bepaalde kennis van computerprogramma’s nodig. Denk aan het Office pakket of aan Photoshop of InDesign. Wanneer je werkgever je aanbiedt om zo’n cursus gratis te volgen, dan moet je die kans met beide handen aangrijpen. Doe je dat niet, dan bestaat de kans dat je op een gegeven moment langer doet over je werk en dat wil je natuurlijk niet.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)