Betekenis van backlinking

Betekenis van KPI Dashboard
Avatar foto
Waldo Taekema
16 augustus 2022

Een backlink is een link van een andere website naar de website van jou. Dit is eigenlijk heel simpel gezegd alles wat het is. Backlinks zijn voor jouw maatwerk webshop heel belangrijk. Want hoe meer backlinks je hebt, hoe meer positieve aanbevelingen je krijgt. Hierdoor kun je hoger komen in Google en krijg je dus meer bezoekers. Laten we namelijk even eerlijk zijn, niemand kijkt eigenlijk verder dan de eerste pagina. Backlinks kunnen jou daarom goed helpen met een hogere positie te krijgen in Google.

Wat is een goede backlink?

Een backlink maken is niet heel lastig maar je moet wel zorgen dat het een goede backlink is. Wat maakt nou een goede backlink, het begint allemaal met een relevante website die past bij jouw bedrijf. Je moet natuurlijk ook unieke content hebben. Heb je dit namelijk niet dan laat Google dit niet tellen als backlink en kun je zelfs boetes krijgen. Ga daarom geen teksten kopiëren van de website van je concurrent. Maar je kunt alsnog een backlink aanvragen bij je concurrent, dit is namelijk de ideale backlink. Dus stel je hebt een maatwerk webshop werk dan met een andere webshop samen zo maak je een sterke backlink.

Waarom zijn backlinks zo belangrijk?

Je weet inmiddels nu dat backlinks je kunnen helpen met het verbeteren van je positie in Google, maar hoe doen ze dat dan. Als jij bezig bent met backlinking en dit ook op de juiste manier aanpakt dan kun je dus heel makkelijk je domein autoriteit verhogen. Als jij je domein autoriteit verhoogt en deze ook hoger wordt ziet Google jou als een belangrijke website. Dit maakt het hebben van backlinks daarom zo belangrijk.

Lees ook  De betekenis van het woord verhuisbedrijf

Hoe maak je een backlink

Er zijn verschillende manieren hoe je jouw maatwerk webshop backlinks kan geven. Je kunt beginnen met social media. Sociale media is altijd een goede manier van marketing en altijd goed voor je SEO. Je kan ook gebruik maken van persberichten. Hier wordt dan ook een linkje in het artikel geplaatst en doorverwijst naar jouw website. Artikelmarketing is een ook een sterke manier van backlinking. Er worden zoveel mogelijk artikelen geplaatst op verschillende websites met jouw link. Zo kun je snel veel backlinks krijgen al kost dit wel wat geld om te doen. Je kunt natuurlijk zelf ook verschillende websites benaderen die in jouw branche passen om te vragen voor een backlink. Ze verwachten meestal wel wat terug dan doe je dus aan linkruilen. Mocht het je allemaal wat te ingewikkeld zijn kun je je linkbuilding altijd uitbesteden.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)