De betekenis van de kleur lila

lila betekenis bloemen
Avatar foto
Waldo Taekema
18 januari 2024

De laatste jaren zijn pastelkleuren een trend. Je ziet dit soort kleuren veel terug in de mode, maar ook in het interieur. Een van de pastelkleuren is de kleur lila. Het is een rustige kleur die vooral in de lente tot zijn recht komt. Maar wat is de betekenis van de kleur lila? Zie jij deze kleur vaak voorbij komen en vraag je je af of het een betekenis heeft voor jezelf. In deze blog leggen we de lila kleur betekenis uit.

Wat is de betekenis van lila?

Lila is lichtpaars, een afgezwakte vorm van violet met toevoeging van de kleur wit. De kleur lila staat symbool voor lente, onrijpheid, dagdromen, naastenliefde en romantiek. Deze kleur staat ook voor verlatenheid, eenzaamheid en zwakte. Daarnaast kan lila je ook helpen bij het verminderen van stress en bij het maken van nieuwe plannen.

Spirituele betekenis lila

Een lichte, pastelachtige variant van paars is de kleur lila. Lila heeft een spirituele betekenis, ben je geïnteresseerd in spirituele betekenissen? Lees dan hier onze blog over de spirituele betekenis van de kleur groen.  Deze kleur roept een gevoel van lentefrisheid en jeugdige onschuld op. Lila wordt vaak geassocieerd met zachtheid, liefde en romantische dromen. Wanneer je deze kleur ziet dan herinnert die je aan de bloemen van de lente en aan een nieuw begin en een tijd van vernieuwing. Het geeft aan dat er een nieuwe tijd gaat komen en dat je hier op voorbereid moet zijn.

De betekenis van de kleur violet

Lila is afgeleid van de kleur violet. Ook deze kleur heeft verschillende betekenissen. Wanneer je deze kleur tegenkomt in je dromen kan dit worden geassocieerd met intuïtie en spiritualiteit. Als je normaal aan de kleur violet denkt kan dat een gevoel van rust geven. Het is een kleur die met spiritualiteit verbonden is en dat zie je vaak terug in de betekenissen van de kleur.

Lees ook  De betekenis van de kleur geel

Wat is de betekenis van paars?

De kleur lila is afgeleid van de kleur paars. Ben je benieuwd naar de uitgebreide betekenis van de kleur paars? Klik dan hier.De kleur paars heeft namelijk ook een aantal betekenissen. De psychologische betekenis van de kleur paars is onder andere de kleur van emoties, maar ook van macht en ijdelheid. Associeer jij je met de kleur paars? Dan kan het zijn dat jij je vaak een beetje anders voelt dan anderen. De kleur paars heeft ook een spirituele betekenis en dat komt door de geschiedenis. De kleur wordt geassocieerd met spiritualiteit, transformatie en mysterie.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Neem contact op

Naam(Vereist)