De betekenis van de kleur beige

betekenis kleur beige
Avatar foto
Waldo Taekema
12 januari 2024

Is beige jouw lievelingskleur of zie je het steeds meer terugkomen? Ontdek dan hier de betekenis van de kleur beige! We zien de tinten van deze kleur tegenwoordig vaak terugkomen in kleding, kunst en interieur. De kleur heeft verschillende betekenissen die in deze blog aan bod komen. Lees alles over de betekenis van de kleur beige in deze blog!

Ontdek de betekenis van kleur beige

Je zou denken dat het veel zal lijken om de betekenis van de kleur bruin. Echter hebben deze twee kleuren niet dezelfde betekenis.Beige staat voor simpel, toegankelijk en neutraal. Vaak gaat de kleur mee met natuurlijke tinten als groen. Het staat verder voor ontspanning en harmonie. De onopvallende kleur trekt geen aandacht. Het brengt juist klasse en elegantie over. Het is vooral een conservatieve kledingkleur maar voornamelijk te relateren aan efficiëntie.

De beige kleur als basis in interieur

Beige is een neutrale kleur en brengt daarmee kalmte en sereniteit met zich mee. De kleur is erg uitnodigend door het ontspannende effect dat het achterlaat. De betekenis van kleur beige staat in verbinding met luxe en het dure. Je ziet het namelijk vaak terug in neutrale decoratie. De extreme helderheid van de pure witte kleur wordt doorbroken door de kleur beige. Het gebruik van beige in zo’n interieur voegt een gevoel van warmte en gezelligheid toe.

beige kleur betekenis

De invloed van kleur beige op interieur

Beige staat overal goed bij. Het is dan ook een verstandige keuze om als neutrale kleur te hanteren. Meestal zien we de kleur wit als basiskleur. Toch is en blijft de kleur beige als basis een goede keuze. Het brengt namelijk meer sfeer in huis dan wit. Het breekt ook niet af aan wit waardoor het een bepaalde kalmte bereikt. Bovendien is de kleur simpelweg gemakkelijk te combineren met andere kleuren. Zowel aardse tinten als opvallende kleuren mengen mooi met de kleur. Het zal te allen tijde een natuurlijke uitstraling toevoegen in huis.

Lees ook  Betekenis van spiritueel

Beige in kleding

Wanneer iemand beige draagt wenst hij klasse uit te stralen. Ook draagt beige huislijkheid en warmte uit. Beige kleding is mooi te combineren bij een warme huidskleur en lichte ogen. Omdat de kleur zo licht is, is het gemakkelijk te combineren met andere neutrale kleuren. Ook met donkere kleuren als rood en oranje is beige een juiste combinatie in een outfit.

betekenis kleur beige

Beige hand in hand met conservatisme

Wanneer een persoon beige draagt of een beige interieur in huis heeft, wordt dit als conservatief gezien. Met deze kleur kies je er namelijk voor om niet op te vallen. Om dit toe te lichten nemen we de wereld van mode als voorbeeld. Bekende ontwerpers van trouwjurken stoppen namelijk steeds meer met enkel het gebruik van puur wit. Ze openen hun spectrum aan keuze door beige toe te voegen in de jurken. Het straalt klasse uit en zo’n ontworpen jurk waarin deze kleur is verwerkt zal altijd klassiek blijven.

De beige kleur betekenis in spiritualiteit

Binnen de spiritualiteit van Feng shui behoort beige tot de ying en yang kleuren. Beige is in dit geval een yin kleur. Yin kleuren neutraliseren en brengen kalmte. Op het gebied van spiritualiteit brengt de kleur beige dus serene energie met zich mee.

Dus, in vergelijking met de kleur roze is de betekenis van beige erg simpel. Hier kijken we natuurlijk niet van op gezien de kleur zelf ook gemak en simpliciteit uitstraalt. Toch blijft het bijzonder wat voor betekenis er achter zo’n simpele kleur kan zitten!

Neem contact op

Naam(Vereist)

Neem contact op

Naam(Vereist)