Betekenis van cassette in de raamdecoratie

Cassette in de raamdecoratie
Avatar foto
Waldo Taekema
11 maart 2024

"Cassette" is een term die je steeds vaker tegenkomt in de wereld van raamdecoratie, maar wat betekent het nu precies? En wat zijn de voordelen van een cassette voor jouw ramen? In deze blog duiken we dieper in de betekenis van cassette in de raamdecoratie en belichten we wat deze toevoeging kan betekenen voor jouw ramen.

De letterlijke betekenis van cassette

De term ‘cassette’ komt van het Franse woord ‘cassette’, wat letterlijk 'klein doosje' betekent. De term verwees oorspronkelijk naar kleine dozen of bakje die door de Fransen werden gebruikt om verschillende items in op te bergen, zoals sieraden, naaibenodigdheden en thee. In de loop ter tijd kreeg de term ‘cassette’ verschillende andere betekenissen, waaronder:

  • Opnemen van audio en muziek: in de jaren 70 en 80 van de 20e eeuw werd met een cassette vooral verwijzen naar een audiocassette, een compact opnamemedium voor muziek en audio in gesproken woord.
  • Een onderdeel van meubilair: in de meubelindustrie wordt de term "cassette" soms gebruikt om te verwijzen naar een lade in een kast, commode of bureau.
  • Een omkasting: Het woord cassette in de raamdecoratie betekent, een omkasting die rond de rolgordijnbuis kan worden geplaatst.
Cassettebandje

De oorspronkelijke betekenis van cassette als klein doosje is dus nog steeds relevant, hoewel de term tegenwoordig dus ook verschillende andere betekenissen kent.

Kies de perfecte cassette voor jouw raamdecoratie!

Zodra je weet of je op zoek bent naar een enkel of duo rolgordijn op maat, is het vervolgens belangrijk om te weten welke varianten cassette er bij jouw raamdecoratie past. Nadat je een keuze heb gemaakt in de verschillende modellen, is het tijd om de juiste kleuren uit te kiezen. Laat het model en de kleur perfect aansluiten bij jouw ramen en interieur!

Lees ook  Betekenis van gft-afval

Cassette modellen

Rolgordijnen met cassette zijn er in drie varianten: Basic, Betaalbaar en Beste. De keuze hangt af van jouw budget, gewenste uitstraling en functionaliteit.

Basic: goedkoop en minimalistisch is een open cassette met kunststof steunen. Ideaal voor als je op liever niet te veel geld kwijt bent aan duurdere cassette varianten.

Betaalbaar: een degelijke prijs, maar toch modern. Een open cassette met metalen steunen is een steviger en duurzamer alternatief dan de basic rolgordijnen met cassettes.

Beste: luxe, gesloten cassette met zijgeleiders, optimale verduistering. Meest uitgebreide model, maar ook vaak het duurste in prijs.

De "Best" cassette is niet per se de beste keuze voor iedereen. Bepaal jouw behoeften en budget om de perfecte variant te vinden. Open cassettes zijn eenvoudiger te installeren, terwijl gesloten cassettes betere verduistering en stofdichtheid bieden. Zijgeleiders zorgen voor een strakke afwerking en geleiden het rolgordijn soepel.

Nadat je een keuze heb gemaakt in de verschillende modellen, is het nu tijd om de juiste kleuren uit te kiezen. Laat het model en de kleur perfect aansluiten bij jouw ramen, interieur of erker!

Cassette kleuren

Cassettes zijn in allerlei diverse kleuren beschikbaar, afhankelijk van het door jouw eerder gekozen model. De kleuren kunnen variëren van beige tot zwart, maar kunnen ook in verschillende grijs of bruintinten te vinden zijn. Felle kleuren zoals, turquoise en geel zijn lastig te vinden voor een cassette.

Raadpleeg een expert

Mochten er na het lezen van deze blog nog twijfels zijn of schakel je liever direct de hulp in van een professional in? Dan kun je 

contact opnemen met een raamdecoratie expert. Zij kunnen hulp en advies geven bij het kiezen van de geschikte raamdecoratie in jouw huis!

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)