De betekenis van het getal 7

7 betekenis
Avatar foto
Waldo Taekema
5 maart 2024

De wereld van de numerologie is wereld waar ieder getal een eigen betekenis heeft. Het desbetreffende getal hoeft niet alleen in enkelvoud aanwezig te zijn, maar het kan ook in meervoud gevonden worden. Het getal 7 heeft een symbolische betekenis en blijft hierdoor ook een onderwerp waar veel filosofen, theologen en wiskundigen zich in blijven verdiepen. In deze blog duiken wij dieper in de betekenis van dit getal.

Het complete getal

Het nummer 7 is een volmaakt getal. De reden hiervoor is dat het nummer 7 samengesteld is uit de getallen drie en vier oftewel de driehoek. Zo staat het getal 3 in verband met de drie-eenheid van de geest en het getal 4 met de vier elementen van de materiële wereld. Naast deze twee getallen wordt ieder getal ook gekoppeld met een bepaalde kleur. Voor het getal 7 is deze kleur paars. De kleur paars is een kleur die nauw verbonden staat met je bewustzijn, spiritualiteit en verbinding met je hogere zelf.

De spirituele betekenis van het getal 7

Voor veel mensen heeft het getal 7 ook een diepere spirituele betekenis. Het nummer 7 wordt vaak geassocieerd met intuïtie, wijsheid en innerlijke kracht. Mensen die de levenswijze van het getal 7 bewandelen worden gezien als zoekers naar de waarheid en spirituele vervulling. Deze mensen zijn op zoek naar wijsheid die hun verder kan helpen in het leven en het maken van keuzes, echter wordt deze wijsheid niet altijd gevonden. Het is dan ook belangrijk dat je hier niet altijd aan vast blijft houden, maar ook dingen laat gebeuren zoals ze moeten gebeuren. Het is niet realistisch om alle informatie te vergaren die je wilt vergaren. In veel situaties is het beter om het “te laten gebeuren”. Op deze manier kan je nieuwe inzichten krijgen die je anders niet had gekregen. Zo wordt het getal 7 vaak in verband gebracht met het vertrouwen op je eigen intuïtie, maar ook geluk. Naast het meestergetal 7 zijn er ook nog de nakomelingen van dit getal. Dit zijn getallen die er nauw bij betrokken zijn zoals het getal 77. Dit is een getal wat je kan tegenkomen als je nog op zoek bent naar de juiste weg om te vinden. Of kom je juist vaak het getal 6 tegen? Lees dan deze blog.

Lees ook  De spirituele betekenis van de kleur paars

Het getal 7 in relaties

In relaties wordt het getal 7 vaak geassocieerd met diepgang, harmonie en spirituele verbondenheid. Mensen die resoneren met het getal 7 in hun relaties kunnen bepaalde eigenschappen en dynamieken ervaren die overeenkomen met de symboliek van het getal. Zo speelt het nummer 7 een belangrijke rol in het diepgaand begrip en respect tussen partners. Dit leidt dan ook tot een sterke emotionele band tussen de twee personen die onbreekbaar is. Door middel van dit diepgaand begrip leren de partners elkaar van binnen en buiten heel goed kennen. Dit is dan ook een reden waarom ze met hun gevoel en behoeften op één lijn liggen. Heb jij behoefte aan onafhankelijkheid en hecht je veel waarde aan je individualiteit in een relatie? Dan speelt het getal 1 wellicht ook een grote rol in jouw leven, lees hier meer over de betekenis van het getal 1.

Wat maakt het getal 7 zo speciaal?

Het getal 7 lijkt een normaal getal, maar we komen er wel mee in aanraking in ons dagelijks leven. Zo heeft één week 7 dagen. Dat er 7 dagen in één week zitten klinkt voor ons heel normaal, maar dit is afkomstig uit een ver verleden. Uit het verleden kunnen we halen dat God op de zevende dag het werk dat Hij verricht tot voltooiing heeft gebracht. Dit is dan ook de dag waarop God rustte nadat Hij al zijn werk had verricht. Het is apart hoeveel dingen er verbonden zijn met het getal 7, maar het is ook een beetje verontrustend dat niemand de echte achterliggende gedachten van het getal 7 weet. Zo zijn er naast de 7 dagen in één week ook nog 7 wereldwonderen. Als we kijken naar de oude tijd dan waren dit:

  • De piramiden van Gizeh
  • Het mausoleum van Halicarnassus
  • De kolos van Rhodos
  • De tempel van Artemis
  • De hanging gardens van Semiramis
  • Het standbeeld van Zeus in Olympia
  • De lichttoren van Pharos

Helaas zijn tegenwoordig deze wereld wonderen niet meer te bekijken en zijn deze in de loop van de jaren vervangen door 7 nieuwe wereldwonderen. Deze wereldwonderen zijn:

  • Het Colosseum in Rome
  • Rotsenstad Petra in Jordanië
  • De Taj Mahal in Indië
  • De chinese muur in China
  • Chichén Itzá in Mexico
  • Machu Picchu in Peru
  • Cristo Redentor in Brazilië

Neem contact op

Naam(Vereist)

Neem contact op

Naam(Vereist)