Betekenis van tequila

De betekenis van tequila
Avatar foto
Waldo Taekema
28 september 2023

Tequila, ook wel de geest van Mexico genoemd, is meer dan alleen een alcoholische drank. Het is een drankje met een flinke geschiedenis en betekenis die vanuit de oude Mexicaanse tradities afkomen. In deze blog gaan we dieper in op de betekenis van tequila, hoe het ontstaan is en welke varianten er allemaal zijn.

Hoe is tequila ontstaan?

Tequila is een drank die ontdekt is door De Azteken. Deze bevolking ontdekte dat de agaveplant een waardevolle bron van voedsel en vezels was. Van deze bron kon een sap gemaakt worden en zo was de naam metl pulque ontstaan, dit was de voorloper van tequila. Uiteindelijk toen de Spanjaarden naar Mexico gingen namen ze hun eigen spullen mee voor drank te maken. Toen is het proces gestart om van de agave plant een sterke drank te maken, dit gebeurde in de stad Tequila en daar stamt ook de naam vanaf. Tegenwoordig is het een van de belangrijkste exportproducten van Mexico. De Mexicaanse regering heeft streng toezicht op de productie en export om de kwaliteit en authenticiteit te waarborgen.

Welke smaken zijn er allemaal?

De meningen over de smaak van tequila zijn erg verdeeld. Er zijn personen die het heerlijk vinden, maar ook mensen die er niet tegen kunnen. Het verschilt natuurlijk per persoon, maar er zijn toch een paar smaken. De smaken zijn:

  • Blanco Tequila; meest pure vorm, scherpe levendige smaak
  • Reposado Tequila; gerijpt voor minimaal 2 maanden, licht gouden/licht amberkleurige tint, zachtere smaak
  • Anejo Tequila; gerijpt voor minimaal 1 jaar, complexe/vanille, karamel smaak
  • Extra Anejo Tequila; meest verfijnde, minimaal 3 jaar gerijpt, donkere kleur.
  • Joven Tequila; mix van blanco en reposado, wordt gearomatiseerd of gekleurd, zachtere smaak
  • Mixto Tequila 51% agavesap en 49% suikers, meestal gebruikt voor mix dranken
Lees ook  Betekenis van Baby Sprinkle Shower

Hierboven hebben we het gehad over de verschillende soorten tequila en over de kenmerken van deze varianten. Bekijk hier ons assortiment van tequila en misschien zie jij er wel een tussen staan die je wilt proberen.

Waar wordt het vooral gedronken?

De meeste tequila wordt in Mexico gedronken, want dit is ook het land van herkomst. Het is de afgelopen jaren veel populairder geworden dan dat het eerst was. Er zijn veel distilleerderijen bij moeten komen om aan de vraag te kunnen voldoen. Zo zijn de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland grote afnemers geworden van de drank. Over deze landen zijn er veel verschillende winkels die de producten afnemen en dan in de schappen hebben staan, maar er zijn ook veel winkels die het online verkopen zoals drinks4you. Het is een drank wat zowel puur gedronken kan worden gecombineerd met zout en citroen, maar het wordt ook in veel cocktails gebruikt.

Vond je dit interessant en ben je benieuwd naar meer betekenissen? Lees ook De spirituele betekenis van de kleur oranje. Of lees: De betekenis van B2C.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)