De betekenis van padel

betekenis padel
Avatar foto
Waldo Taekema
25 februari 2022

Padel is een mix van tennis en squash. Het is een snel en leuk spel dat gespeeld kan worden door iedereen die weet hoe je een bal met een racket moet slaan. Tijd om de ins- en outs te leren van deze opkomende sport.

Overgewaaid uit Zuid-Amerika

Het idee van padel  komt oorspronkelijk uit Mexico. Het is al bijna vijftig jaar geleden dat een zakenman een kleine tennisbaan liet bouwen. De laatste jaren is het ook een populaire sport geworden in Europa. In Nederland komen er steeds meer padelbanen bij en in Spanje is het de tweede sport van het land geworden (voetbal heeft nog altijd een streepje voor).

Een basiscursus padel

Goed, in grote lijnen weet je wel een beetje wat het inhoudt, maar om het te spelen moet je toch wat meer weten. De baan is 20 bij 10 meter, en het net is 1.80 meter hoog. De puntentelling gaat hetzelfde als bij tennis: 15, 30, 40 enzovoort.  De eerste speler die 11 punten behaalt wint het spel. Er zijn een aantal basisregels waar je je aan moet houden bij het spelen van padel. Je mag de bal niet twee keer achter elkaar slaan, en je mag de bal niet in het net slaan. Je mag de bal ook niet buiten de baan slaan. Als je dat wel doet, krijgt je tegenstander een punt.

De benodigdheden

Voor padel heb je ook speciale spullen nodig. Deze zijn sommige gevallen anders dan bij tennis. Je moet bijvoorbeeld een padelracket kopen. Bij de aanschaf van een padelracket moet je rekening houden met een aantal factoren. De eerste factor is het gewicht van het racket. Je wilt een racket vinden dat comfortabel is om mee te slaan. Een andere factor is de grootte van het racket. Je moet een racket kopen dat fijn in je hand past.  Er zijn ook verschillende soorten padelballen. Je kunt gewone padelballen kopen, maar je kunt ook harige padelballen kopen. De harige padelballen zijn zachter en langzamer dan de gewone padelballen. Ze zijn perfect voor beginners, omdat ze je helpen je controle over de bal te verbeteren.

Lees ook  De betekenis van Corner Bet

Klaar voor een padeltoernooi

Wanneer je in een padeltoernooi speelt, zijn er een aantal regels waaraan je je moet houden. De eerste regel is dat je de bal maar één keer achter elkaar mag slaan. Je mag ook niet de bal in het net slaan of de bal buiten de baan slaan. Als je dat wel doet, krijgt je tegenstander een punt. In een padeltoernooi speel je meestal tegen andere spelers in een single-eliminatie format. Dit betekent dat als je één wedstrijd verliest, je bent uitgeschakeld voor het toernooi. De winnaar van het toernooi is de speler die de laatste wedstrijd wint. Ook moet je rekening houden met een langere speeltijd dan bij een gewone wedstrijd. De wedstrijden zijn meestal best of three sets, en de derde set is meestal een tiebreaker. Een tiebreaker wordt gespeeld tot één speler zeven punten heeft gewonnen.

Padel is een goede vorm van beweging en kan positieve effecten hebben op je lichaam en geest. Het zorgt namelijk voor de verbetering van je vitaliteit. Wil je graag weten wat vitaal is? Lees dan deze blog.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)