Betekenis van E-fulfilment 

Betekenis van E-fulfilment 
Avatar foto
Waldo Taekema
7 februari 2022

Wat is nou de betekenis van E-fulfilment? E-fulfilment gaat over de opslag van producten, het verwerken van orders en het vervoeren van de producten. Het doel is daarbij dat dit goed gaat. Naar tevredenheid van de klant. Dit is hetzelfde als bij de gangbare logistiek. Het verschil met de traditionele manier? Dat is dat E-fulfilment gaat over goederen verwerken, na een transactie via het internet. Het gaat dus om de complete afhandeling van webshoporders. 

Webshop fulfilment taken 

E-fulfilment wordt ook wel webshop fulfilment genoemd. Er vallen verschillende handelingen onder webshop fulfilment. Onder webshop fulfilment vallen verschillende taken, zoals: 

  • Ontvangen van goederen van de leverancier of de tussenhandelaar. 
  • Opslaan van de producten. 
  • Het orderpicken: het verzamelen van de producten per bestelling. 
  • Inpakken en frankeren van de bestelling. 
  • De producten overdragen aan de vervoerder. 
  • Rapportage van verwerkte bestellingen. 
  • Op de hoogte stellen van de voorraad. 
  • Teruggestuurde producten verwerken. 

Wat ook onder E-fulfilment valt? Dat is een terugkoppeling van de acties aan de webshop. Dat kan met een automatische koppeling in de webshop. Sommige webshopseigenaren kiezen voor een andere aanpak. Bijvoorbeeld telefonisch of via de mail. Bij grote webshops is dat niet werkbaar, maar bij kleinere webshops kan dit nog wel. Wat te doen? Dat hangt natuurlijk af van de afspraken tussen diegene die voor de fulfilment verantwoordelijk is en de webshopeigenaar. 


Fulfilment versus E-fulfilment 

Bij fulfilment gaat het meestal om grote orders, vervoerd met een vrachtwagen. Bij E-fulfilment gaat het vaak om dagelijkse leveringen. Dit wordt dan ook meestal gedaan door bijvoorbeeld partijen zoals de DHL. Bij E-fulfilment zijn er ook vaak kleinere voorraden. Er dus vaak meer snelheid en flexibiliteit gewenst. 

Lees ook  De betekenis van poedercoaten

E-fulfilment goed uitvoeren

Een bedrijf dat E-fulfilment uit handen neemt voor een webshopeigenaar, moet goed op de hoogte zijn van alle digitale veranderingen die er zijn. Er zijn veel webshops en er zijn ook verschillende soorten software waarmee webshop worden gemaakt. Als de logistiek zoveel mogelijk geautomatiseerd moet lopen, moet er een goede koppeling worden gemaakt met de webshop. Er wordt daarvoor veel gebruikt gemaakt van zogenaamde API-koppelingen. Verder is het belangrijk dat het logistiek proces online, maar ook offline helemaal soepel verloopt. Juist vanwege de vraag naar snelheid en flexibiliteit. Doordoor is ook een centrale ligging voor de opslag van goederen van belang. Je weet nu de betekenis van E-fulfilment. 

Nu je deze betekenis kent weet je dan al de betekenis van tot rust komen?

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)