Betekenis van ligfiets

De Nederlanders zijn maar een typisch volk. We staan niet bepaald bekend om onze culinaire kunsten, en verder zijn er maar een beperkte hoeveelheid dingen waar mensen in de rest van de wereld aan denken als ze over “Holland” horen. O, dat land met al die tulpen en windmolens toch? Een beetje. Dat land waar ze klompen dragen? Al een hele tijd niet meer. Nee, er is vooral één ding dat mensen gigantisch opvalt als ze hierheen komen, en dat is de fiets! Massa’s Nederlanders hebben net zo graag een fiets als een auto. Het is onze gezonde en duurzame, ecologische manier van de kinderen naar school brengen. We worden ermee geboren en gaan naar het graf. In combinatie met het technologisch vooruitstrevende land dat we zijn heeft elke generatie zo hun eigen fiets.
Loopfiets
Een loopfiets is al een voorbereiding op de fiets nog voordat kinderen kunnen fietsen. Met een loopfiets kunnen ze, zoals de naam al aangeeft, rondjes lopen met een klein fietsje tussen hun benen. Ook kunnen ze erop zitten en zichzelf een beetje vooruit duwen. Zo is de loopfiets een uitstekende eerste keuze om kinderen controle te laten krijgen over hun eigen lichaam.
Driewieler
Wie kent het niet, de volgende stap. Met twee extra wieltjes aan de zijkant kun je moeilijk omvallen. Zo hoef je alleen maar te focussen op het trappen en vooruit gaan. Een driewieler kan heel erg fijn zijn als voorbereiding op een “volwassen” fiets, hoewel het ook extra spannend is als de hulpwieltjes opeens weggaan.

Volwassen fiets
De standaard. Twee wielen, een nader te bepalen aantal versnellingen, als het goed is een bel en verlichting. Dit is hoe Nederland door het hele land heen aan het crossen is. Vooral in steden zoals Amsterdam kan dit wel eens voor verkeerschaos zorgen.
Ligfiets
Een bijzondere fiets voor de sportieveling die eens iets anders wilt proberen. In plaats van rechtop op een zadel te zitten, leunt men naar achter tegen een stoeltje. De benen zitten niet meer dicht bij de grond om rondjes te trappen, maar men trapt een stuk hoger in de lucht voor zich uit. Door de compleet liggende positie is een ligfiets comfortabeler en worden traditionele drukplekken (handen, prostaat) bespaard van irritatie.
Elektrische fiets
Als laatste hebben we de elektrische fiets. Deze fiets is vooral weggelegd voor de mensen die al iets ouder zijn of zij die een handicap hebben zoals een slechte knie. Hoewel de fiets zwaarder is door een stevige batterij, zorgt deze dat je automatisch vooruit kunt gaan. Met volledige ondersteuning op batterij kun je zo’n 60 tot 70 kilometer fietsen en de batterij gaat in totaal 5 tot 6 j