Betekenis van het nieuwe rijden

rijschool landgraaf
Avatar foto
Waldo Taekema
13 oktober 2022

Wanneer je lessen gaat volgen bij een rijschool in Landgraaf, is het vanzelfsprekend dat een rijinstructeur je zo goed en veilig mogelijk je een auto leert te besturen. Maar tegenwoordig is er tijdens het rijden meer dan alleen veilig jezelf verplaatsen. Het begrip “het nieuwe rijden” begint steeds populairder te worden. Het is dan ook zo dat steeds meer rijscholen les geven aan de hand van het nieuwe rijden. Maar wat is het precies? Daar vertellen we je meer over in deze blog.

Wat is het nieuwe rijden?

Het nieuwe rijden houdt in dat je op een energie efficiënte manier in je auto doet rijden. Door je auto op een zuinige manier te rijden, zul je maar liefst 20% besparen op het verbruik van de brandstof. Zo bespaar je als bestuurder zijnde niet alleen op je benzinekosten, het nieuwe rijden heeft ook een positieve invloed op het milieu door de vermindering van CO2 uitstoot.

De voordelen van het nieuwe rijden

Het nieuwe rijden is niet voor niets de afgelopen jaren zo populair geworden. Het kent namelijk een aantal voordelen. Ten eerste zorgt het nieuwe rijden ervoor dat je bestuurder zijnde ontspannen achter het stuur zal zitten. Ook zal je eigen rijgedrag een stuk veiliger zijn. Daarnaast zal het een positief effect hebben op de geluidsreductie en zul je te maken krijgen met brandstofbesparing.

Lees ook  De betekenis van het slagingspercentage bij je rijschool

Hoe kun je zelf ook je auto besturen aan de hand van het nieuwe rijden?

Er zijn een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat jij het nieuwe rijden ook kunt toepassen. Deze zullen we hieronder opsommen.

  • Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk naar een hogere versnelling doet schakelen wanneer je je snelheid gaat verhogen. Zo houdt je de toeren van de auto zo laag mogelijk. Dit zal veel brandstof besparen.
  • Rij zoveel mogelijk in eenzelfde snelheid, gebruik hiervoor bijvoorbeeld je cruise control.
  • Houd rekening met het verkeer: houd afstand, kijk goed naar andere automobilisten, rem langzaam af en geef gecontroleerd gas.
  • Maak zo min mogelijk gebruik van elektriciteit in je auto. Vraag jezelf altijd af of het nodig is om de verwarming, airco, navigatie of telefoonoplader te gebruiken.

Wil je zelf meer leren over het nieuwe rijden? Dan kan een rijschool in Landgraaf je daar zeker mee helpen. Tegenwoordig krijg je zelfs rijopleidingen die gebaseerd zijn op het nieuwe rijden. Meer weten over het upgraden van jouw auto? Lees hier meer over het begrip poedercoaten.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)