Betekenis van een carport

Avatar foto
Waldo Taekema
28 februari 2022

Een carport is eigenlijk een plek die vaak voor het huis staat waar u een auto ‘onderdak’ kunt aanbieden. Carport is een Engels woord dat letterlijk ‘autohaven’ betekent. U moet het zien als een open garage waar vaak meerdere auto’s onder kunnen.

Voordelen

Mensen bouwen een carport voor meerdere redenen, maar de voornaamste reden is dat het uw auto beschermt tegen alle weersomstandigheden. Zo staat deze veilig van wind en regen. Verder is een carport vaak een mooie toevoeging aan het huis aangezien deze vaak in de voortuin geplaatst wordt.

Nadelen

Sommige mensen vinden het idee van hun auto buiten de garage plaatsen nog al akelig. Het kan natuurlijk zo zijn dat mensen sneller bij uw auto kunnen komen wanneer het buiten in een carport staat. Aan de ene kant klopt dit natuurlijk, maar aan de andere kant is het ook zo dat wanneer inbrekers bij een auto willen komen, ze dit vaak toch wel al lukt. Of uw auto in de carport staat of in de garage, het kan natuurlijk altijd gebeuren dat iemand erbij probeert te komen. U kunt dit oplossen met de installatie van een goed alarmsysteem.

Bouw

Een carport kan op meerdere manieren gebouwd worden. Men ziet dat bij wat oudere Nederlandse huizen dit vaak met baksteen bij de voorkant van het huis geplaatst wordt. Bij wat modernere huizen ziet men vaak dat een carport meer aan de zijkant van een huis wordt gemaakt van metaal of aluminium. U hebt dus verschillende materialen waar u uit kunt kiezen. Bepaalde materialen hebben wel meer onderhoud nodig, zoals hout bijvoorbeeld. Door regen kan dit sneller beschadigt raken dan bijvoorbeeld aluminium. Hierom is het goed om hier over na te denken voordat u er een koopt. Hout is vaak mooi, maar het heeft meer onderhoud nodig.

Lees ook  Betekenis van tapijt

Op maat

Als u er een wilt laten plaatsen, is het slim om een carport op maat te nemen. Een carport op maat wordt verzorgd door een bedrijf die hier in specialiseert. Een op maat is dan ook perfect afgestemd op uw huis en u kunt de carport precies zoals u zelf wilt laten plaatsen.

carport op maat

Nederland

In Nederland ziet men steeds meer in plaats van traditionele garages. Carports zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Een reden hiervoor is dat mensen garages vaak niet meer mooi eruit zien vinden bij het huis. Ook bespaart het vaak meer plek door de auto buiten het huis te plaatsen. Zo heeft u meer ruimte over om iets anders met de garage te doen. Wat men vaak ook ziet is dat het uitrijden vaak een stuk sneller en efficiënter gaat bij een carport.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)