Betekenis van Mauritshuis Den Haag

taxi Den Haag
Avatar foto
Waldo Taekema
7 maart 2022

Eigenlijk moet je minimaal één keer in je leven in Den Haag zijn geweest. Amsterdam mag dan wel de hoofdstad zijn, maar eigenlijk gebeuren alle belangrijke dingen in Den Haag, want daar zetelt de regering. Om je op weg te helpen hebben we een route door de stad voor je samengesteld. Maar eerst willen we je natuurlijk wat meer vertellen over het Mauritshuis.

Mauritshuis

Vanuit het Malieveld is het ongeveer een kwartier lopen naar het Mauritshuis, dat midden in het centrum ligt, vlakbij het Binnenhof. Momenteel is dit gebouw een kunstmuseum met werken van Rembrandt en Rubens. Vroeger, in de 17e eeuw werd het gebruikt als paleis van een Nederlandse veldmaarschalk en daarna deed het een tijd dienst als hotel. Neem je de taxi Den Haag, dan ben je er binnen vijf minuten. In 2022 staan veel evenementen in het teken van het 200-jarig jubileum met speciale exposities over bloemstillevens en zijn er werken van wereldberoemde schilders te bewonderen. Deze plek mag je dus niet overslaan op je tour door Den Haag, maar neem ook een kijkje op de volgende plekken.

Centraal station

Het is eigenlijk zonde om een taxi Den Haag te nemen om van het station meteen naar je hotel te gaan. Heel veel plekken zijn te voet te bereiken en mocht je zware koffers bij je hebben, dan kun je ook met de tram reizen. Anyways: het station is een goed punt om je reis te starten.

Politiek Den Haag: gebouwen van de ministeries

Weet je alles van Mark Rutte, Wopke Hoekstra en Sigrid Kaag? Dan kun je vast je geluk niet op, want Den Haag is het politieke hart van Nederland. Wanneer je het station uitstapt, kom je al meteen aan je trekken. Rondom Den Haag Centraal zijn veel Rijksgebouwen te vinden, van bijvoorbeeld DUO en Binnenlandse Zaken.

Lees ook  Betekenis van Pinksteren

Richting het centrum: Malieveld/ Koekamp

Voordat je de drukte van de stad gaat opzoeken, kun je eerst nog even een stukje wandelen in de groene omgeving. Dicht bij het station en de overheidsgebouwen liggen namelijk park Koekamp en het Malieveld. Waarschijnlijk heb je al van het Malieveld gehoord vanwege demonstraties, maar het is ook een plek waar festivals plaatsvinden en waar je kunt picknicken.

Taxi Den Haag

Het Binnenhof nabij Mauritshuis

Tijd om het politieke hart binnen te gaan: het Binnenhof. Als je in het weekend de stad bezoekt, is er vaak niks spannends te beleven want de gebouwen zijn dicht. Dat maakt het Binnenhof echter niet minder mooi. Wanneer je er staat, besef je goed dat alle belangrijke besluiten voor Nederland hier worden gemaakt. Loop daarna ook door naar de Hofvijver, neem plaats op een bankje en geniet van het uitzicht!

Natuurlijk is het belangrijk om tussendoor ook al plannen te maken voor een diner. Dat doe je zo!

Koninklijk Den Haag: De (kleine) paleizen

Op een paar minuten loopafstand van het binnenhof vind je verschillende paleizen: Het Vredespaleis, Paleis Noordeinde, Paleis Kneuterdijk en het Escher Museum dat vroeger dienstdeed als winterverblijf van de Koninklijke Familie.

Bekijk ook Betekenis van familieopstelling

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)