Betekenis van Caribisch Nederland

klein curacao trip
Avatar foto
Waldo Taekema
28 februari 2022

Caribisch Nederland

Caribisch Nederland bestaat uit Curaçao, Aruba, Sint-Maarten Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, gelegen in de Caribische zee. Sinds 10 oktober 2010 zijn deze eilanden als afzonderlijke openbare lichamen nog steeds deel van Nederland. Deze eilanden zijn erg populair voor Nederlandse toeristen door het tropische weer en door het feit dat de inheemse bevolking over het algemeen erg goed Nederlands spreekt.

Geschiedenis

In 1634 kwamen Aruba, Bonaire en Curaçao in de handen van de Nederlanders als kolonies. Ze worden ook wel de ABC-eilanden genoemd. Intussen zijn veel van deze eilanden momenteel zelfstandig aan het regeren, maar horen ze nog wel bij Nederland. Verder vallen Bonaire, Sint-Eustatius en Saba onder ook Caribisch Nederland. Ze worden ook wel de BES-eilanden genoemd en zij regeren ook zelfstandig.

Curaçao

Curaçao is een van de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders. De hoofdstad is Willemstad en curaçao heeft ongeveer 150.000 inwoners. Dit maakt het een van de grootste eilanden in Caribisch Nederland. Veel Nederlanders kiezen ook graag voor een trip naar klein curaçao. Dit kleine eiland ligt ongeveer 25 kilometer van curaçao zelf af en is ideaal voor een dagje ontspanning en je kunt er genieten van de prachtige blauwe zee.

klein curacao trip

Sint-Maarten

Sint-Maarten is een erg populair eiland waar veel toeristen ook graag op af komen. De hoofdstad is Philipsburg en er wonen ongeveer 33.000 mensen. Sint-Maarten staat bekend om de vele heuvellandschappen en uitgestrekte groene velden.

Lees ook  De betekenis van het getal 77

Aruba

Aruba is een redelijk groot eiland dat ongeveer 120.000 inwoners telt. De hoofdstad is Oranjestad en er word voornamelijk Nederlands gesproken. Dit maakt Aruba erg aantrekkelijk voor Nederlandse toeristen. Verder staat Aruba ook bekend om de prachtige natuur en uitgestrekte bergen.

Bonaire

In het Papiaments wordt Bonaire uitgesproken als ‘Boneiru.’ De hoofdstad is Kralendijk. Het eiland telt ongeveer 21.000 inwoners waarvan 77% rooms-katholiek is. Ze gebruiken er de Amerikaanse dollar en Bonaire is van alle drie de BES-eilanden de meest populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Voor Bonaire is naast zoutwinning dan ook de toerismesector de grootste inkomstenbron van het eiland. Het is ook een ideale plek voor toeristen aangezien je er prachtige witte zandstranden hebt, rivieren en hoge bergen die perfect zijn voor een wandeling.

Sint-Eustatius

De hoofdstad van Sint-Eustatius is Oranjestad, in 2016 telde dit  kleine eilandje 3193 inwoners. Ook al wonen er weinig mensen op Sint-Eustatius, je hebt er diverse religies. 23,8% van de bevolking identificeert zich als rooms-katholiek. 21% van de bevolking als Methodist en 26,8% van de bevolking identificeert zich als 7e-dagsadventist. Ze gebruiken hier ook de Amerikaanse dollar als valuta en in het Caribisch gebied wordt Sint-Eustatius Statia genoemd.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)