Betekenis van burn-out

vakantiehuis Ardennen
Avatar foto
Waldo Taekema
11 maart 2022

Het leven kan soms erg pittig zijn. Er is nog zoveel dat we niet begrijpen van onze eigen lichamen en hoe ons brein werkt. Door de veranderingen die we al dan niet bewust meemaken (zoals minder verbinding met de natuur en meer bezig met een digitale wereld ) is het niet duidelijk of we last krijgen van verschijnselen die bij deze tijd horen. Vroeger was het leven ook zwaar, maar misschien op een andere manier. Eén van de meest hedendaagse verschijnselen is overspannen zijn of een burn-out hebben. Wat is dat precies en waar komt het vandaan?

Burn-out en leven

Veel van het leven dat we tegenwoordig hebben brengt zowel mentale als fysieke druk met zich mee. Je moet presteren, de beste zijn, genoeg geld verzamelen, je werk doen, en dit alles ook als je eigenlijk behoefte hebt aan eigen tijd. Een burn-out heeft zowel met je lichaam als met je geest te maken, en hoe die twee met stress omgaan. Als je jezelf stress op de schouders haalt maar niet van die stress kunt herstellen, dan ga je issues krijgen met de aanhoudende slopende gevolgen van stress. Vermoeidheid, emotionele irritatie, noem het maar op. Eerst vormen deze symptomen een netwerk van overspannenheid. Als ze een half jaar lang aanhouden dan spreekt men officieel van een burn-out.

vakantiehuis Ardennen

Wat te doen tegen een burn-out

Lees ook  Betekenis van acne

Allereerst moet je jezelf bij een burn-out afvragen waar de langdurige stress vandaan is gekomen. Er is een goede kans dat je iets in je leven structureel moet veranderen. Iets waardoor je met plezier je leven tegemoet gaat en niet teveel hooi op je vork neemt. Doe je dit niet, dan heb je een goede kans om opnieuw in een burn-out terecht te komen wanneer het beter gaat. Naast de langere termijn wijzigingen moet je ook iets op de korte termijn gaan doen. Ga in ieder geval niet stilzitten en de hele dag niets doen, dat is niet effectief. Probeer in plaats daarvan kleine doelen te stellen die je makkelijk kunt behalen.

Vakantiehuis Ardennen

Uiteraard kun je er ook even tussenuit gaan om je tijdelijk iets beter te voelen, maar dit is geen garantie dat het beter zal gaan. Een plekje aan de zee of vakantiehuis Ardennen kan even wat nieuwe adem bieden, maar dat is het dan ook wel. Kom je terug van vakantiehuis Ardennen zul je waarschijnlijk gewoon naar bed willen. Tijd om iets structureel te veranderen dus!

Lees ook eens de betekenis van ritalin

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)