Betekenis van akte van levering

Makelaar Heerlen
Avatar foto
Waldo Taekema
11 maart 2022

Hoera! Je kunt eindelijk je eerste huis kopen. Superfijn natuurlijk, maar soms ook erg intimiderend. Niet alleen kost het een hele bak vol met geld, er openen zich ook opeens deuren naar een wereld van vakjargon. Als je in zee gaat met een makelaar komen er allemaal juridische termen langs waar je compleet gek van kunt worden. Erfpacht, overwaarde, ouderdomsclausule, royement, het zijn zomaar wat termen waar je ooit in je leven misschien te maken krijgt. Eén van de meer gebruikte termen is de akte van levering. Dit is een heel belangrijk document.

Legaal

De akte van levering is namelijk hét document dat de koopovereenkomst legaal maakt. Op een gegeven moment in het proces van het aankopen van een huis is er een moment dat beide partijen tevreden lijken te zijn met zowel de vraagprijs als eventuele secundaire voorwaarden. Dit is het moment dat er een concept akte van levering wordt opgesteld. Bevalt alles dat in het concept staat, dan wordt uiteindelijk door een notaris bij de eigendomsoverdracht de uiteindelijke akte van levering opgemaakt. Hier staat precies in wat de koper ontvangt van de verkoper, met naam en omschrijving.

Makelaar Heerlen

Makelaar Heerlen

Het is begrijpelijk als het koopproces angst kan veroorzaken. Het is dan ook fijn als je een professional in de arm kunt nemen die precies weet hoe het proces gaat verlopen. Een bedrijf zoals de Makelaar Heerlen zorgt ervoor dat je een partner hebt die weet waar je op moet letten bij de aankoop of verkoop van een huis. Meestal is de investering die je maakt in iemand zoals Makelaar Heerlen een investering die zichzelf terug gaat verdienen door de valkuilen die je in je eentje niet zou zien. Ook kan natuurlijk bij het bieden soms een makelaar helpen.

Lees ook  Betekenis van backlinking

Verkopen zonder

Het enige dat tegenwoordig in principe op het moment zonder makelaar kan is je huis verkopen. Dit komt door de gigantische vraag vergeleken met het aanbod van de markt. Je huis gaat over het algemeen makkelijk weg voor de WOZ waarde, dus als je tevreden bent met het aanbod dat je krijgt kun je soms al binnen een week je huis verkocht hebben. Het enige waar je wel op moet letten is dat je kennis neemt van de benodigde officiële documenten zoals dus de akte van levering. Doe je dit niet dan komen er in totaal kosten bij kijken die nog wat duurder zijn dan een makelaar.

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)