Betekenis van 5G

telefoonhoesjes
Avatar foto
Waldo Taekema
28 februari 2022

Telefoonhoesjes, opladers, nieuwe iPhone, smartwatches. We weten allemaal wel wat het is. Welke term we ook vaak hierbij horen is 5G. Het wordt ook wel de opvolger van 4G genoemd. Vanaf het voorjaar 2020 is 5G ook beschikbaar in Nederland. Maar wat is het precies en zitten er ook wel voordelen aan verbonden? Er zijn al vele berichten te lezen over de voordelen. Wil jij hier meer van weten? Lees dan zeker eens verder!

Wat houdt het in?

5G is de opvolger van 4G. Dit is de vijfde generatie in mobiele netwerken. 5G maakt het mogelijk, onder andere, om dus mobiel internet te gebruiken. Het is een nog snellere manier van internetten, om precies te zijn een gigabit (20.000 megabits) per seconde. En bij 5G is het capaciteit van het netwerk veel groter dan bij 4G. Hogere en snellere frequenties worden er namelijk gebruikt. Dit zorgt voor een betere dekking en wordt beter en vermindert de netwerkbelasting. Dit betekent in feite dat er meer gegevens tussen apparaten dus kunnen worden verzonden. Vertraging wordt ook wel ‘latency’ genoemd. 5G is minder vertraagd bij het verbinden van een netwerk. Daarom laadt bijvoorbeeld een website sneller kan je muziek sneller en ook beter afgespeeld worden. Maar wat heb je precies nodig voor deze ‘5G’? Voor 5G-internet heb je een smartphone nodig met een ingebouwd 5G-modem. Dit soort toestel ondersteunt hogere datasnelheden. Voor de hogere downloadsnelheden hoef je nu nog niet meteen te kiezen voor 5G. Wel kun je mogelijk al profiteren van de betere dekking die het 5G-netwerk biedt. Veel nieuwe telefoons kunnen al overweg met 5G. Hoe fijn is dat!

Lees ook  Betekenis van bitcoin minen

Wat zijn de voordelen?

Nu dat duidelijk is geworden wat 5G precies inhoudt, vraag je je wellicht af wat nu de voordelen zijn van 5G. Zoals hierboven al werd beschreven, is 5G-internet veel sneller dan 4G-internet. Bovendien kan dit mobiele netwerk veel meer data versturen en is ook veel stabieler dan 4G-internet? Daarnaast zal 5G de batterij minder snel leeg laat lopen. Hierdoor gebruik je je smartphone langer zonder dat de batterij leeg raakt. Dat is natuurlijk super fijn! 5G zal bovendien naar verwachting onder andere een flinke boost geven aan bedrijven. Denk maar eens aan de voordelen en de vele toepassingen van virtual - en augmented reality, van robots, drones, wearables, op AI gebaseerde video-analyse, telefoonhoesjes en het internet der dingen (IoT). Uiteraard kan dit vele voordelen opleveren voor het bedrijfsleven. Als je je apparaat daarnaast ten minste een jaar gebruikt, zul je aan het einde van 2022 een hogere snelheid 5G genieten en zal je apparaat is in de toekomst ook waardevoller. In de komende jaren zullen steeds meer smartphones en registraties 5G hebben. Het is dus slim om voor 5G te kiezen! Kan je smartphone daarnaast ook wel een nieuw telefoonhoesjes gebruiken? Dan is het een goed moment om gelijk een nieuw telefoonhoesjes aan te schaffen!

Neem contact op

Naam(Vereist)

Tags

Neem contact op

Naam(Vereist)